top of page

Να τοποθετηθεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, παιδοψυχίατρος στο ΚΕΦΙΑΠ Πολυγύρου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Να τοποθετηθεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, παιδοψυχίατρος στο ΚΕΦΙΑΠ Πολυγύρου.


Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει από το κενό παιδοψυχιάτρου στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης του Πολυγύρου. Η αναφορά κατατίθεται μετά από την εντονότατη διαμαρτυρία των γονέων των παιδιών που χρήζουν διάγνωσης και ειδικών θεραπειών, λογοθεραπειών, εργοθεραπειών, τα οποία εδώ και καιρό δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από δημόσια δομή στη Χαλκιδική, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια και τις οικογένειες τους.


Όπως καταγγέλουν οι γονείς, για να ενταχθεί ένα παιδί σε αντίστοιχη δημόσια δομή στη Θεσσαλονίκη, ο χρόνος αναμονής είναι απαγορευτικός, ενώ το κόστος αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι αδύνατον να καλυφθεί σήμερα από την μέση ελληνική οικογένεια. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να καλύψει άμεσα το κενό παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολύγυρου, ενώ σε περίπτωση κωλυσιεργίας θα φέρει το θέμα στην Ολομέλεια για να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει στους γονείς ο κύριος Πλεύρης.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας


Θέμα : Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών της Χαλκιδικής που χρήζουν ειδικών θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ως αναφορά την από 3 Φεβρουαρίου 2022 επιστολή γονέων παιδιών από την Χαλκιδική, τα οποία χρήζουν ειδικών θεραπειών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης. Στην επιστολή καταγγέλεται ότι η μοναδική δημόσια δομή του Νομού Χαλκιδικής, η οποία διασφάλιζε τέτοιες θεραπείες, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Πολύγυρου έχει μείνει χωρίς την ειδικότητα του παιδοψυχιάτρου, παιδονευρολόγου - αναπτυξιολόγου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν σταματήσει αιφνίδια τις θεραπείες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους. Το γεγονός αυτό, όπως καταγγέλεται από τους γονείς έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ το κόστος συνέχισης αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης στελέχωσης του ΚΕΦΙΑΠ Πολυγύρου με παιδοψυχίατρο, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια των θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης για τα παιδιά που έχουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2022


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page