top of page

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΕΚΑΒ αδικεί διπλά τη Χαλκιδική.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΕΚΑΒ αδικεί διπλά τη Χαλκιδική.


Η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την στελέχωση των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ περιλαμβάνει μια διπλή αρνητική έκπληξη και για την κοινωνία και για την Χαλκιδική. Η πρόβλεψη για μεικτά πληρώματα, με οδηγούς που θα προέρχονται από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την τοπική αυτοδιοίκηση, απλώς μετατοπίζει και δεν λύνει το πρόβλημα.


Είναι γνωστό ότι και η πολιτική προστασία και οι ένοπλες δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα υποστελέχωσης. Επίσης, είναι άγνωστο αν οι εργαζόμενοι που θα αποσπαστούν σε αυτές τις θέσεις έχουν τις απαραίτητες γνώσεις διασώστη, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τελικά τα ασθενοφόρα.


Όμως, υπάρχει και μία πρόβλεψη μέσα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πλήττει ιδιαίτερα την Χαλκιδική, έναν Νομό με τεράστιες υγειονομικές ανάγκες κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Προβλέπεται στην ΠΝΠ ότι ακόμα κι αυτές οι αποσπάσεις θα αφορούν μόνο νησιά η χαρακτηρισμένους ορεινούς Δήμους. (Άρθρο 1 παρ. 1 ΠΝΠ, ΦΕΚ 132/5.7.2023) Με την πρόβλεψη αυτή οι περισσότερες, αν όχι όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής μένουν εκτός ρύθμισης.


Και ρωτάμε πολύ απλά : Θα αυξηθούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική με αυτές τις διατάξεις, ναί ή όχι;

bottom of page