top of page

Εδώ και 2 χρόνια προειδοποιούμε για την όξυνση του προβλημάτων των διακομιδών στη Χαλκιδική.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια προειδοποιούμε για την όξυνση του προβλημάτων των διακομιδών στη Χαλκιδική.


Δυστυχώς, η απώλεια της συνανθρώπου μας στην Ουρανούπολη, η οποία επισκέπτονταν την Χαλκιδική για διακοπές δεν ήταν, για όσους παρακολουθούμε το θέμα, απρόσμενη. Από το 2020 κι ιδιαίτερα μετά από την πανδημία προειδοποιούσαμε για την υγειονομική ερήμωση πολλών τόπων της Χαλκιδικής. Ιδιαίτερα, όμως, για το ζήτημα των διακομιδών του ΕΚΑΒ το είχαμε αναδείξει ξεκάθαρα από πέρσι. Συγκεκριμένα :


1. Στις 7 Ιουλίου του 2022, πέρσι το καλοκαίρι δηλαδή, είχαμε καταγγείλει ότι ο Δήμος Αριστοτέλη δεν είχε ασθενοφόρο και πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Αντίστοιχες ανακοινώσεις είχε κάνει κι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας.


2. Επίσης, φέτος, στις 13 Μαρτίου του 2023, σε συνάντηση μας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Χαλκιδικής, είχαμε επισημάνει από κοινού και για ακόμα μια φορά το εξαιρετικά φλέγον ζήτημα των διακομιδών στη Χαλκιδική.


3. Επίσης, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2022 είχαμε καταγγείλει στη Βουλή την απουσία μέσων διακομιδής από την Ακροσιθωνία της Χαλκιδικής.


4. Στις 9 Απριλίου του 2022 είχαμε ξανακάνει αντίστοιχη κοινοβουλευτική αναφορά για την απουσία μέσων διακομιδής του ΕΚΑΒ στην Δημοτική Ενότητα της Τορώνης της Χαλκιδικής.


Το βασικό ερώτημα που πρέπει, λοιπόν, να απαντηθεί από την διοίκηση του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κυρίως από αυτούς που κυβέρνησαν τα προηγούμενα 4 χρόνια είναι γιατί το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο της Χαλκιδικής για την Ουρανούπολη, έχοντας να διασχίσει μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων, η οποία κατά την τουριστική περίοδο απαιτεί τουλάχιστον 1 ώρα και 15 λεπτά, με λογική ταχύτητα και χωρίς απρόβλεπτα.


Γιατί δεν προκρίθηκε η αποστολή ασθενοφόρου από το Παλαιοχώρι; Ίσως τα 10 - 15 λεπτά λιγότερα που απαιτούνται να αποδεικνύονταν σωτήρια.


Γιατί δεν αναζητήθηκε φέτος λύση για στέγαση ενός πληρώματος του ΕΚΑΒ είτε στην Ουρανούπολη, είτε στην Ιερισσό, ώστε αντίστοιχα περιστατικά να καλύπτονται στα 15 λεπτά;


Γιατί καταργήθηκε ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην Ιερισσό, ο οποίος λειτούργησε επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με μέριμνα για στέγαση αποσπασμένου προσωπικού για το καλοκαίρι.


Υπάρχει κάποιος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα ή όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι βρίσκονται σε προεκλογικές περιοδείες;

bottom of page