top of page

Ανάγκη άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και προκήρυξης μόνιμων θέσεων.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Ανάγκη άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και προκήρυξης μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.


Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την άμεση ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, αλλά και την δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων στο συγκεκριμένο κλάδο. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Εργαζόμενων Καθαριότητας του Νομού Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει άμεσα να παραταθούν οι συμβάσεις του για τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε στο συγκεκριμένο διάστημα να μπορέσει να προχωρήσει ο ΑΣΕΠ σε μόνιμες προσλήψεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες που υπηρετούν στα σχολεία τώρα, θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα όλες, με δεδομένες τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, εν μέσω πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην άμεση ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων σχολικών καθαριστριών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κ. Υπουργούς :


- Εσωτερικών

- Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα : Ανάγκη άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και προκήρυξης μόνιμων θέσεων σχολικών καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 6.7.2021 επιστολή του Συλλόγου Εργαζόμενων Καθαριότητας του Νομού Χαλκιδικής, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών για τουλάχιστον δύο έτη, με παραμονή των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται ήδη, ώστε να μην μείνουν τα σχολεία της Χαλκιδικής χωρίς καθαριότητα σε συνθήκες πανδημίας. Επίσης, υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμων σχολικών καθαριστριών, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες θέσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των σχολική καθαριστριών με επαρκή μέσα προστασίας και ασφάλειας στην εργασία τους.


Αθήνα, 12 Ιουλίου 2021


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών και της δρομολόγησης των διαδικασιών για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων σχολικών καθαριστριών.


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page