top of page

Άμεση ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για την σχολική στέγη του Γυμνασίου και του Λυκείου Ιερισσού.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Άμεση ανάγκη αποπεράτωσης του κτιρίου του Λυκείου κι εξεύρεσης άμεσης λύσης για την σχολική στέγη του Γυμνασίου και του Λυκείου Ιερισσού.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων κι Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στάσης στην Ιερισσό. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αριστοτέλειου Γενικού Λυκείου Ιερισσού. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ιερισσού, με δεδομένο ότι η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου του Λυκείου Ιερισσού δεν έχει αποπερατωθεί ακόμη.Οι πολύ σοβαρές καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου Λυκείου οι οποίες πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν, αλλά κι οι αυξημένες ανάγκες συστέγασης των δύο σχολικών μονάδων, του Γυμνασίου και του Λυκείου στο ίδιο κτίριο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης της κτιριακής υποδομής, ώστε να μην δημιουργούνται προσχώματα στο εκπαιδευτικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να δρομολογήσει άμεσα λύσεις για την ολοκλήρωση του κτιρίου του Λυκείου και για την άμεση βελτίωση της σχολικής στέγης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ιερισσού


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Παιδείας


Θέμα : Άμεση ανάγκη αποπεράτωσης του κτιρίου του Λυκείου κι εξεύρεσης άμεσης λύσης για την σχολική στέγη του Γυμνασίου και του Λυκείου Ιερισσού.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ως αναφορά την από 4 Δεκεμβρίου 2023 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αριστοτέλειου Γενικού Λυκείου Ιερισσού, με την οποία επισημαίνεται η κατεπείγουσα ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ιερισσού, με δεδομένο ότι η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου του Λυκείου Ιερισσού δεν έχει αποπερατωθεί ακπομη.. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι πολύ σοβαρές καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου Λυκείου οι οποίες πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν, αλλά κι οι αυξημένες ανάγκες συστέγασης των δύο σχολικών μονάδων, του Γυμνασίου και του Λυκείου στο ίδιο κτίριο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης της κτιριακής υποδομής, ώστε να μην δημιουργούνται προσχώματα στο εκπαιδευτικό έργο.


Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης δρομολόγησης λύσεων για την ολοκλήρωση του κτιρίου του Λυκείου και για την άμεση βελτίωση της σχολικής στέγης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ιερισσού.


Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2023


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page