top of page

Οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας αποτελούν την ασπίδα της Σιθωνίας και πρέπει να στηριχτούν.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας αποτελούν την ασπίδα της Σιθωνίας και πρέπει να στηριχτούν με όλα τα μέσα .

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια της στήριξης του έργου των λειτουργών της δημόσιας υγείας και της συνεχούς καταγραφής και κοινοβουλευτικής ανάδειξης των υγειονομικών αναγκών της Χαλκιδικής. Κατά την επίσκεψη έγινε αναλυτική συζήτηση για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, για τις ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων της Σιθωνίας, ενώ παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Κέντρου Υγείας, αναλύθηκαν οι ελλείψεις κι αναδείχτηκαν οι μεγάλες ανάγκες των υγειονομικών και διοικητικών λειτουργών της πρώτης γραμμής της υγειονομικής μάχης.



Όπως τονίστηκε, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας σε κάλυψη των σοβαρών κενών του Κέντρου Υγείας σε ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό κι επικουρικό προσωπικό, καθώς τα στελέχη που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της υγείας στη Σιθωνία είναι στα όρια του burn out, από τις συνεχείς εφημερίες και την αδυναμία ξεκούρασης εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μονιμοποιηθούν άμεσα τα στελέχη του επικουρικού προσωπικού, τα οποία στηρίζουν το σύστημα υγείας και να αυξηθεί ο λειτουργικός προϋπολογισμός του Κέντρου Υγείας ώστε να μην λείπει κανένα μέσο προστασίας από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής της υγειονομικής προσπάθειας. Αντίστοιχα, απαιτούνται προσλήψεις και στο ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής, καθώς τα στελέχη του εργάζονται νυχθημερόν ακατάπαυστα επί μήνες.



Ως προς το ζήτημα του εμβολιασμού, αναλύθηκαν οι προετοιμασίες για την δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων στη Σιθωνία, τα οποία όμως για να λειτουργήσουν απαιτούνται άμεσες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν γρήγορα κι απρόσκοπτα οι πολίτες. Αντίστοιχα, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τις μετακινήσεις των πολιτών για τον εμβολιασμό, με δεδομένα τα πολύ μεγάλα προβλήματα της διασύνδεσης της Σιθωνίας με το ΚΤΕΛ και την απουσία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.



Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε από την πλευρά της ότι θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά όσο πιο γρήγορα γίνεται, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στελεχών που υπηρετούν στο σύστημα υγείας, καθώς και για 15 χιλιάδες νέες προσλήψεις, ώστε να θωρακιστεί το σύστημα κι η ίδια η κοινωνία. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει έμπρακτα η Πολιτεία να κάνει μία σοβαρή κίνηση έμπρακτης στήριξης όλου του προσωπικού της δημόσιας υγείας, ενώ επανέλαβε ότι θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και δια ζώσης, αλλά και με διαρκείς παρεμβάσεις σε επίπεδο Βουλής ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.



bottom of page