top of page

Να στηριχτούν οι φοροτεχνικοί της Χαλκιδικής για να υποβληθούν απρόσκοπτα οι φετινές δηλώσει



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Να στηριχθεί το έργο των φοροτεχνικών της Χαλκιδικής για να μπορέσουν να υποβληθούν απρόσκοπτα οι φετινές φορολογικές δηλώσεις.


Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το θέμα της στήριξης του έργου των φοροτεχνικών της Χαλκιδικής, μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνουν οι λογιστές, είναι αδύνατον με τις παρούσες συνθήκες να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της αγοράς, των επιχειρήσεων και των πολιτών της Χαλκιδικής, με δεδομένο τον τεράστιο φόρτο που επωμίζονται τα λογιστικά γραφεία και την πολυπλοκότητα μιας σειράς διαδικασιών, η οποία επιτείνεται από τις δυσλειτουργίες των διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό οι λογιστές ζητούν νέα μετάθεση των προθεσμιών κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα την αγορά της Χαλκιδικής, στην εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον κύριο Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Να στηριχθεί το έργο των φοροτεχνικών της Χαλκιδικής για να μπορέσουν να υποβληθούν απρόσκοπτα οι φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 23.6.2020 επιστολή του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Χαλκιδικής, σε σχέση με την ανάγκη ορισμού νέας καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, πέρνα της 31ης Ιουλίου, ώστε να μπορέσει ο κλάδος να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της προχειρότητας των κυβερνητικών νομοθετημάτων και της ανεπαρκούς λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της ανακοίνωσης νέας προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να μπορέσουν οι φοροτεχνικοί της Χαλκιδικής να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αγοράς και των πολιτών, με δεδομένες τις δυσχέρειες που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά και τα προβλήματα στο άνοιγμα της τουριστικής οικονομίας.


Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page