top of page

Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής απορρίπτουν μαζικά το νέο φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής απορρίπτουν μαζικά το νέο φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μεταφέροντας την πλήρη αντίθεση του εμπορικού κι επαγγελματικού κόσμου της Χαλκιδικής στα νέα, δυσβάστακτα, τεκμήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών κι αυτοαπασχολούμενων.


Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια δημόσιας απορριπτικής επιστολής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από 27 εμπορικούς συλλόγους κι επαγγελματικούς φορείς της Χαλκιδικής.


Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κυβέρνηση επιλέγει να πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από ένα άδικο σύστημα οριζόντιας φορολόγησης, το οποίο θα οδηγήσει τα μικρά μαγαζιά, τις εποχικές μικρές επιχειρήσεις και το σύνολο της αγοράς σε πολύ δυσμενή θέση.


Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί φανερώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την φοροδιαφυγή, όπως οφείλει, καταφεύγοντας σε οριζόντια και άδικα μέτρα που προστίθενται, τελικά, το ένα πάνω στο άλλο.


Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω τεκμηρίων και να ξεκινήσει μια άμεση διαβούλευση με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας για την θέσπιση ενός δίκαιου κι αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών


Θέμα : Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής απορρίπτουν μαζικά το νέο φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ως αναφορά την κοινή επιστολή 26 επαγγελματικών συλλόγων της Χαλκιδικής, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση του κόσμου της πραγματικής οικονομίας στο νέο τρόπο φορολόγησης, μέσω των δυσβάσταχτων τεκμηρίων. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η κυβέρνηση επιλέγει να πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από ένα άδικο σύστημα οριζόντιας φορολόγησης, το οποίο θα οδηγήσει τα μικρά μαγαζιά, τις εποχικές μικρές επιχειρήσεις και το σύνολο της αγοράς σε πολύ δυσμενή θέση. Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί φανερώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την φοροδιαφυγή, όπως οφείλει, καταφεύγοντας σε οριζόντια και άδικα μέτρα που προστίθενται, τελικά, το ένα πάνω στο άλλο.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στην κατεύθυνση της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω τεκμηρίων και της έναρξης μιας άμεσης διαβούλευσης με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας για την θέσπιση ενός δίκαιου κι αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.


Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2023


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page