top of page

Να αρθεί η εργασιακή ανασφάλεια και να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Χαλκιδικής.



Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας κι Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την απαράδεκτη θεσμική συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους 100 και πλέον συμβασιούχους, εργαζόμενους ως επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Το απολύτως άμεσο ζήτημα αφορά στους 45 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο της ανάσχεσης του κορονοϊού κι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απαράδεκτο και καταδεικνύει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία, παρά τις διακηρύξεις και τις δηλώσεις των υπευθύνων. Το δεύτερο εξίσου σοβαρό κι άμεσο ζήτημα αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το μέλλον δεκάδων συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει άμεσα και σε πρώτη φάση να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους κι εν συνεχεία να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ένα πιο σταθερό μέλλον. Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής θα πρέπει να στηριχτεί με έργα κι όχι μόνο με λόγια και καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να δράσουν στην κατεύθυνση της πραγματικής ενίσχυσής του.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα, 24 Ιουλίου 2020

Προς τους κ. Υπουργούς :

- Υγείας

- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Θέμα : Εργασιακή ανασφάλεια και καθυστερήσεις στην πληρωμή συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Στο Γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής εργάζονται 100 περίπου συμβασιούχοι σε ειδικότητες επικουρικού προσωπικού. Το 1/3 αυτών των συμβασιούχων εργάζονται μέσω προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας για αρκετά χρόνια. Αντίστοιχος αριθμός εργάζεται ως επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις μέσω του Υπουργείου Υγείας, ενώ ακόμη 45 περίπου εργαζόμενοι επικουρικοί προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, μέσα από τις συμβάσεις για την θωράκιση ενάντια στον κορονοϊό.

Παρόλο που οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είναι απολύτως απαραίτητοι για το Νοσοκομείο, η επισφάλεια στην εργασία τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στην λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι συμβάσεις εργασίας πολλών εργαζομένων αναμένεται να λήξουν το επόμενο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή οι προσληφθέντες για την ανάσχεση του κορονοϊού παραμένουν απλήρωτοι.


Επειδή οι συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Επειδή είναι απαράδεκτο το προσωπικό του νοσοκομείου που προσλήφθηκε για την κάλυψη των αναγκών της ανάσχεσης του κορονοϊού να παραμένει απλήρωτο.


Ερωτούνται οι κύριοι Υπουργοί;


  • Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να προκηρύξει μόνιμες θέσεις επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ώστε να μπεί ένα τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και να τους δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση;

  • Θα βρεθεί άμεση οριστική λύση για τις συμβάσεις του Επικουρικού Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Πότε θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν για την ανάσχεση του κορονοϊού;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page