top of page

Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από την εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων κλάδων από την πανδημία. Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική επιστολή του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, ο κλάδος βρίσκεται σε οριακό σημείο, οι δασεργάτες αδυνατούν να βιοπορισθούν, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας της αλυσίδας χονδρεμπορίου και της αδυναμίας διοχέτευσης των προϊόντων ξυλείας στην αγορά, λόγω των απαγορεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η συμπερίληψη του συγκεκριμένου κλάδου στα μέτρα στήριξης, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κ. Υπουργούς :

- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

- Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

- Εσωτερικών.


Θέμα : Απαράδεκτη εξαίρεση των δασεργατών από τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ως αναφορά την από 9 Φεβρουαρίου 2021 επιστολή του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας, με την οποία υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω της πανδημίας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο κλάδος βρίσκεται σε οριακό σημείο, οι δασεργάτες αδυνατούν να βιοπορισθούν, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας της αλυσίδας χονδρεμπορίου και της αδυναμίας διοχέτευσης των προϊόντων ξυλείας στην αγορά, λόγω των απαγορεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η συμπερίληψη του συγκεκριμένου κλάδου στα μέτρα στήριξης, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώστε για τις ενέργειες σας στα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης των δασεργατών στα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω της πανδημίας.


Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2021


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page