top of page

Ανάγκη διατίμησης κι εξασφάλισης επάρκειας μέσων προστασίας για τους οδοντίατρους της Χαλκιδικής.



Αναφορά κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα προς τους Υπουργούς Υγείας κι Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, σε σχέση με το ζήτημα της ανάγκης διασφάλισης επάρκειας μέσων προστασίας για τους οδοντιάτρους της Χαλκιδικής και διατίμησής τους. Όπως επισημαίνεται και στην σχετική επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής είναι απαραίτητο να υπάρξει έλεγχος κι επάρκεια στην αγορά, αλλά και να ενταχθούν όλα τα είδη προστασίας, συμπεριλαμβανομένων και των προστατευτικών ποδιών στον μειωμένο ΦΠΑ του 6%. Η άσκηση του οδοντιατρικού λειτουργήματος οφείλει να προστατευτεί από την Πολιτεία και να μην επιτραπεί ούτε η εμφάνιση φαινομένων αισχροκέρδιας σε εξειδικευμένα είδη προστασίας, ούτε να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία εξαιτίας ελλείψεων, αλλά ούτε και να επιτραπούν αδικίες σε σχέση με την μη ένταξη κρίσιμων προστατευτικών μέσων στον μειωμένο ΦΠΑ.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς :

-Υγείας

-Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας


Θέμα : Διατίμηση στις προστατευτικές ποδιές κι επάρκεια μασκών για τους οδοντιάτρους.


Η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 1.5.2020 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής σχετικά με την ανάγκη υπαγωγής των προστατευτικών ποδιών στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 6%, καθώς και την διασφάλιση επάρκειας προστατευτικών μασκών κι όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας για την άσκηση του οδοντιατρικού λειτουργήματος. Όπως επισημαίνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής είναι επιτακτική ανάγκη θωράκισης των οδοντιάτρων με επαρκή μέσα προστασίας, την ώρα που παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις στην αγορά και ταυτόχρονα η πάταξη της αισχροκέρδειας στα μέσα προστασίας, όπως και η μείωση των φόρων που τα συνοδεύουν.


Επισυνάπτεται η Επιστολή.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της στήριξης του οδοντιατρικού λειτουργήματος και της διασφάλισης επαρκών μέσων προστασίας για τους οδοντιάτρους της Χαλκιδικής.


Αθήνα, 4 Μαίου 2019


Η καταθέτουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page