top of page

Το Νοσ. Χαλκιδικής θα πιεστεί το επόμενο διάστημα. Να δοθούν τα αδιάθετα εμβόλια σε εκπαιδευτικούς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Το Νοσοκομείο Χαλκιδικής θα πιεστεί το επόμενο διάστημα. Να δοθούν τα αδιάθετα εμβόλια στους εκπαιδευτικούς και σε όσους εργάζονται σε επαφή με το κοινό.

Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνο Δεδελούδη επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον ιατρό του Νοσοκομείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτριο Βαρνάβα. Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη Χαλκιδική, οι ανάγκες του Νοσοκομείου κι η πορεία των εμβολιασμών. Όπως σημείωσαν τα στελέχη του Νοσοκομείου, τις επόμενης ημέρες κι εβδομάδες αναμένεται η κορύφωση της πίεσης στο Νοσοκομείο, με δεδομένο ότι η δομή μετατρέπεται πλέον, σε μεγάλο βαθμό, σε νοσοκομείο - covid, με τις περισσότερες κλινικές του να προγραμματίζεται να μετατραπούν σε κλινικές αντιμετώπισης περιστατικών κορονοϊού.


Την ίδια στιγμή, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής συνεχίζει να διενεργεί εμβολιασμούς, ενώ δίνεται καθημερινή μάχη για να μην πάει ούτε ένα εμβόλιο χαμένο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη του νοσοκομείου απαιτείται νέα στρατηγική για τα εμβόλια που περισσεύουν από ακυρωθέντα ραντεβού, με δεδομένο ότι έχει σχεδόν εξαντληθεί η λίστα των λειτουργών των σωμάτων ασφαλείας και πλέον μπορούν να διατίθενται εμβόλια, από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και σε άλλες ομάδες με κρίσιμο έργο για την κοινωνία, όπως οι εκπαιδευτικοί κι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της τόνισε ότι η κυβέρνηση και πάλι δεν εργάστηκε για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του τρίτου κύματος, συνεχίζοντας τα λάθη στρατηγικής των προηγούμενων μηνών, ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια των υγειονομικών λειτουργών και των δημοσίων δομών υγείας εξακολουθεί να μην στηρίζεται όσο θα έπρεπε. Τόνισε ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία είναι ένα νέο ΕΣΥ, με μόνιμες προσλήψεις, με καλύτερες αμοιβές, με περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες. Υπογράμμισε, τέλος, ότι στηρίζει απόλυτα το αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των ανθρώπων που εργάζονται σε επαφή με κοινό στη διαδικασία εμβολιασμού, καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα εμβόλιο και δεσμεύτηκε να πιέσει με κάθε μέσο προς αυτή την κατεύθυνση.

bottom of page