top of page

Απαράδεκτη επιβάρυνση των οικογενειών από την ακύρωση των σχολικών εκδρομών.



Αναφορά για το θέμα της ακύρωσης των σχολικών εκδρομών και της επιστροφής των χρημάτων στις οικογένειες των μαθητών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου του Νέου Μάρμαρα Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνουν οι γονείς στην επιστολή τους, η ακύρωση των εκδρομών δεν συνοδεύεται από επιστροφή χρημάτων, αλλά από ανταλλάξιμα κουπόνια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα. Όμως, η ρύθμιση αυτή στην ουσία επιβαρύνει τις οικογένειες, με δεδομένο ότι τα παιδιά που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο φέτος δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα voucher του χρόνου. Η Κυριακή Μάλαμα, ζητά στο πλαίσιο αυτό από τον Υπουργό Τουρισμού να ρυθμίσει το ζήτημα, στην κατεύθυνση της επιστροφής των χρημάτων της σχολικής εκδρομής στις οικογένειες των μαθητών του Γυμνασίου του Νέου Μάρμαρα και συνολικά για την αποζημίωση όλων των οικογενειών της Χαλκιδικής, που προπληρώσαν σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κύριο Υπουργό Τουρισμού.

Θέμα : Απαράδεκτη επιβάρυνση των οικογενειών από την ακύρωση των σχολικών εκδρομών.


Η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 9 Ιουνίου 2020 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου του Νέου Μαρμαρά, σε σχέση με την απουσία κυβερνητικής παρέμβασης, για την επιστροφή των χρημάτων της ακυρωθείσας σχολικής εκδρομής στις οικογένειες των μαθητών. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η ακύρωση της σχολικής εκδρομής, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, δεν συνοδεύτηκε από την επιστροφή των χρημάτων στις οικογένειες, αλλά από πιστωτικά κουπόνια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός 18 μηνών. Εντούτοις, όπως υπογραμμίζεται οι μαθητές αποφοιτούν φέτος από το σχολείο και τα κουπόνια αυτά πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθούν, ενώ τα χρήματα που καταβλήθηκαν θα λείψουν από τις οικογένειες του Νέου Μαρμαρά, οι οποίες έχουν πληγεί έντονα από την τουριστική κρίση και την έλλειψη εργασίας στον τουριστικό κλάδο που μαστίζει την περιοχή.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της επιστροφής των χρημάτων της σχολικής εκδρομής στις οικογένειες των μαθητών του Γυμνασίου του Νέου Μάρμαρα και συνολικά για την αποζημίωση όλων των οικογενειών της Χαλκιδικής, που προπληρώσαν σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν.


Αθήνα, 10 Ιουνίου 2020

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page