top of page

Απαράδεκτη ταλαιπωρία των μαθητών της Ιερισσού για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ κορονοϊού.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτη ταλαιπωρία των μαθητών της Ιερισσού για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ κορονοϊού.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ιερισσού, εξαιτίας της αδυναμίας διενέργειας τεστ αντιγόνου από το περιφερειακό ιατρείο της περιοχής, την ώρα που το πλησιέστερο κέντρο υγείας απέχει δεκάδες χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιερισσού. Οι γονείς καταγγέλουν ότι παιδιά αναγκάζονται να χάνουν μαθήματα εξαιτίας της απουσίας δημόσιας δομής που μπορεί να διενεργεί τα τεστ, ώστε να είναι εφικτό να τηρούνται τα πρωτόκολλα και να παρακολουθούν τα παιδιά τα μαθήματα τους. Κορυφή του παγόβουνου, συμβάν με παιδιά να παραμένουν στο κρύο στο προαύλιο του σχολείου γιατί δεν υπήρχε τρόπος να διενεργήσουν τα τεστ. Το πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον εδώ κι ένα χρόνο, και παρά τις διαρκείς καταγγελίες, αλλά και τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, η κυβέρνηση αδιαφορεί και μετακυλά το πρόβλημα στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κυρίους Υπουργούς :


- Υγείας

- Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα : Απαράδεκτη ταλαιπωρία των μαθητών της Ιερισσού για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ κορονοϊού.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 7 Φεβρουαρίου 2022 ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιερισσού, με την οποία επισημαίνεται το πολύ σοβαρό πρόβλημα της αδυναμίας διενέργειας των απαραίτητων για την σχολική φοίτηση διαγνωστικών τεστ από το περιφερειακό ιατρείο Ιερισσού. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πάρα πολλοί μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν στο προαύλιο του σχολείου επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των διαγνωστικών ελέγχων από το περιφερειακό ιατρείο, ενώ μαθητές επιβαρύνονται με απουσίες ή αναγκάζονται οι οικογένειες τους να μεταβαίνουν χιλιόμετρα μέχρι το πλησιέστερο κέντρο υγείας ή να επωμίζονται το κόστος των διαγνωστικών τεστ από τον ιδιωτικό τομέα.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης του περιφερειακού ιατρείου Ιερισσού με επάρκεια διαγνωστικών τεστ και υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η εκπαίδευση, με εφαρμογή των προβλεπομένων υγειονομικών πρωτοκόλλων στην Ιερισσό.


Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2022


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page