top of page

Ακόμα περιμένει η κοινωνία της Χαλκιδικής την κάλυψη της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Ακόμα περιμένει η κοινωνία της Χαλκιδικής την κάλυψη της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου.


Μία ακόμα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα για το κρίσιμο ζήτημα της κάλυψης του κενού στη θέση του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου. Παρόλο που ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε στη Βουλή, ενώπιον της Κυριακής Μάλαμα, ότι θα καλύψει το κενό, ένα μήνα μετά από αυτές τις δεσμεύσεις δεν έχει υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα επανακαταθέτει με τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής αναφοράς τις σχετικές επιστολές του Συλλόγου Ατόμων, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Χαλκιδικής “η Αγάπη”, καθώς και του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, με τις οποίες υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη κάλυψης της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολύγυρου.

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές, η συγκεκριμένη θέση είναι απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των κρίσιμων αναγκών των παιδιών της Χαλκιδικής με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, της ειδικής εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, καθώς και για την ανακούφιση των οικογενειών, οι οποίες αναγκάζονται σήμερα να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη και σε ιδιωτικές δομές για τις διαγνώσεις και τις θεραπείες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση και για την καθημερινότητα των παιδιών τους. Στο πλαίσιο όλων των τονίζεται η κατεπείγουσα ανάγκη κάλυψης της θέσης, ώστε να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας


Θέμα : Ακόμα περιμένει η κοινωνία της Χαλκιδικής την κάλυψη της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά τις επιστολές του Συλλόγου Ατόμων, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Χαλκιδικής “η Αγάπη”, καθώς και του Δημάρχου Νέας Προποντίδας με τις οποίες υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη κάλυψης της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολύγυρου. Όπως επισημαίνεται στις επιστολές, η συγκεκριμένη θέση είναι απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των κρίσιμων αναγκών των παιδιών της Χαλκιδικής με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, της ειδικής εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, καθώς και για την ανακούφιση των οικογενειών, οι οποίες αναγκάζονται σήμερα να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη και σε ιδιωτικές δομές για τις διαγνώσεις και τις θεραπείες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση και για την καθημερινότητα των παιδιών τους. Στο πλαίσιο όλων των τονίζεται η κατεπείγουσα ανάγκη κάλυψης της θέσης, ώστε να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης κάλυψη της θέσης του παιδοψυχιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου της Χαλκιδικής.


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2022


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page