top of page

Να μην εξαιρεθεί άδικα κανένα παιδί με εξέχουσες επιδόσεις από τις υποτροφίες του ΙKY.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Να μην εξαιρεθεί άδικα κανένα παιδί με εξέχουσες επιδόσεις από τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τον άδικο αποκλεισμό φοιτητών με εξαιρετικές επιδόσεις, από την υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για φοιτητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. (Υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 - 2019).

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, πάρα πολλοί φοιτητές με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις και με πληρότητα φακέλου αποκλείστηκαν από την σχετική υποτροφία, με αδιαφανή τρόπο και με επίκληση γραφειοκρατικών λόγων που δεν τεκμηριώνονται. Παρόλο, που οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι είχαν όλα τα μόρια, η διοίκηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών δεν δέχτηκε την επανεξέταση των φακέλων τους, λειτουργώντας με τρόπο που δεν ενίσχυσε την διαφάνεια και το κύρος του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, στην κατεύθυνση της επίλυσης του τεράστιου αυτού προβλήματος που έχει προκύψει, ώστε κανένας φοιτητής με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις να μην μείνει έξω από τις υποτροφίες του ΙΚΥ.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα : Επιβάλλεται να εξεταστούν με διαφάνεια οι ενστάσεις των φοιτητών με εξέχουσες επιδόσεις από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αποκλείστηκαν άδικα από την υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018-2019.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 9.12.2020 επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών για τις απορριφθείσες ενστάσεις στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 -2019. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πάρα πολλοί φοιτητές με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις και με πληρότητα φακέλου αποκλείστηκαν από την σχετική υποτροφία, με αδιαφανή τρόπο. Υπογραμμίζεται στο πλαίσιο αυτό η ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των φακέλων, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υποτροφία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πόρο για τους φοιτητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να συνεχίσουν να προχωρούν στις σπουδές τους.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης της αδικίας, της επανεξέτασης των φακέλων και της άμεσης συμπερίληψης όλων των δικαιούχων στην υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 - 2019.


Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2020


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page