top of page

Επιδεικτική η αδιαφορία της κυβέρνησης στα παιδιά που χρειάζονται ειδικές θεραπείες στη Χαλκιδική.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Επιδεικτική η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα παιδιά που χρειάζονται ειδικές θεραπείες στη Χαλκιδική.


Με αντιπροσωπεία γονέων παιδιών της Χαλκιδικής που χρειάζονται λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ειδικές θεραπείες, διαφοροδιάγνωση και με τους λογοθεραπευτές τους πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας στήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια στελέχωσης του ΚΕΦΙΑΠ και του Νοσοκομείου Χαλκιδικής με ειδικότητες που μπορούν να πραγματοποιούν διαγνώσεις των δυσκολιών αυτών, ώστε να μπορούν οι γονείς να συνταγογραφούν τις αντίστοιχες θεραπευτικές συνεδρίες στους λογοθεραπευτές τους.


Εδώ και δύο μήνες τα παιδιά της Χαλκιδικής που έχουν ανάγκη τις συγκεκριμένες θεραπείες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, καθώς έχει μείνει κενή η θέση του αρμόδιου ιατρού που εργάζονταν στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου, με αποτέλεσμα οι γονείς να παραπέμπονται σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία, όπου όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τους επόμενους μήνες. Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει, είτε να πληρώνουν τις θεραπείες εξολοκλήρου οι γονείς, χωρίς δυνατότητα κάλυψης, είτε να αναγκάζονται τα παιδιά να σταματούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη τους. Οι γονείς καταγγέλουν αδιαφορία, ενώ η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και για τις περιπτώσεις εκείνες των παιδιών που χρειάζονται παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη, η οποία δεν μπορεί όμως να παρασχεθεί χωρίς διάγνωση. Όλο αυτό το διάστημα, παρά την δημοσιοποίηση του ζητήματος, δεν έχει γίνει τίποτα για να επιλυθεί το πρόβλημα, είτε με αντικατάσταση του ιατρού που δεν βρίσκεται στην εργασία του, είτε με κάλυψη των αναγκών από άλλον ιατρό του νοσοκομείου, συναφούς ειδικότητας.


Η Κυριακή Μάλαμα δεσμεύτηκε στους γονείς ότι θα κάνει ότι προβλέπεται από την θεσμική της θέση ώστε το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ επανέλαβε την απόλυτη στήριξη της στην προσπάθεια ανάδειξης κι επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες κι οι οικογένειες τους.

bottom of page