top of page

Ανάγκη άμεσης στήριξης των ελαιοτριβείων, για την αντιμετώπιση των αυξήσεων του κόστους ενέργειας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Ανάγκη άμεσης στήριξης των ελαιοτριβείων, για την αντιμετώπιση των τεράστιων αυξήσεων του κόστους της ενέργειας που αντιμετωπίζουν.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κι Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, για την αντιμετώπιση των τεράστιων αυξήσεων του κόστους της ενέργειας που αντιμετωπίζουν τα ελαιοτριβεία. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, επιβάλλεται η άμεση ανάγκη παρέμβασης στο ενεργειακό κόστος των ελαιοτριβείων, ώστε να μην καταστραφεί η παραγωγική διαδικασία της ελαιοπαραγωγής. Το κόστος της ενέργειας στα ελαιοτριβεία έχει επταπλασιαστεί και πλέον απειλείται η ίδια η βιωσιμότητα και το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η άμεση παρέμβαση στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης του κόστους της ενέργειας στα ελαιοτριβεία, ώστε να καταστεί εφικτή η ελαιοσυγκομιδή και να μην καταρρεύσει συνολικά η παραγωγική διαδικασία της ελαιοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν στην κατεύθυνση της συγκράτησης του κόστους της ενέργειας των ελαιοτριβείων, ώστε να μην καταρρεύσει η ελαιοπαραγωγή της χώρας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τους κυρίους Υπουργούς :


Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα : Ανάγκη άμεσης στήριξης των ελαιοτριβείων, για την αντιμετώπιση των τεράστιων αυξήσεων του κόστους της ενέργειας που αντιμετωπίζουν.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 10 Οκτωβρίου 2022 επιστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, με την οποία εκφράζεται η άμεση ανάγκη παρέμβασης στο ενεργειακό κόστος των ελαιοτριβείων, ώστε να μην καταστραφεί η παραγωγική διαδικασία της ελαιοπαραγωγής. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το κόστος της ενέργειας στα ελαιοτριβεία έχει επταπλασιαστεί και πλέον απειλείται η ίδια η βιωσιμότητα και το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η άμεση παρέμβαση στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης του κόστους της ενέργειας στα ελαιοτριβεία, ώστε να καταστεί εφικτή η ελαιοσυγκομιδή και να μην καταρρεύσει συνολικά η παραγωγική διαδικασία της ελαιοκαλλιέργειας.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της συγκράτησης του κόστους της ενέργειας των ελαιοτριβείων, ώστε να μην καταρρεύσει η ελαιοπαραγωγή της χώρας.


Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2022


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page