top of page

Η ξένη παραγωγή “Barracunda” πληροί τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση που λαμβάνει;



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Η ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda” πληροί τις προϋποθέσεις για την τεράστια χρηματοδότηση που λαμβάνει;


Αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε σε σχέση με την κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda” κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, η οποία καταγγέλει πρακτικές εργασιακού ντάμπινγκ στην παραγωγή και ζητά έλεγχο των εργασιακών σχέσεων από την επιθεώρηση εργασίας. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι η περιβόητη “διαφήμιση” της Θεσσαλονίκης και της χώρας είναι κενή περιεχομένου, αφού το σενάριο της ταινίας εξελίσσεται στο Μαϊάμι κι εκ τούτου δεν γίνεται κατανοητή η τεράστια χρηματοδότηση των τεσσάρων εκατομμυρίων που λαμβάνει η συγκεκριμένη παραγωγή από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να δράσουν στην κατεύθυνση της άμεσης διενέργειας ελέγχων για την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά και σε έλεγχο σκοπιμότητας της τεράστιας χρηματοδότησης από το ΕΚΟΜΕ στην ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda”.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κ. Υπουργούς :


- Πολιτισμού κι Αθλητισμού

- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

- Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Θέμα : Η ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda” πληροί τις προϋποθέσεις για την τεράστια χρηματοδότηση που λαμβάνει;


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 23 Ιουνίου 2021 επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου των όρων και των συνθηκών εργασίας στην ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda”, η οποία λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, η παραγωγή καταφεύγει σε πρακτικές εργασιακού ντάμπινγκ, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος των εργασιακών σχέσεων από την επιθεώρηση εργασίας. Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η περιβόητη “διαφήμιση” της Θεσσαλονίκης και της χώρας είναι κενή περιεχομένου, αφού το σενάριο της ταινίας εξελίσσεται στο Μαϊάμι κι εκ τούτου δεν γίνεται κατανοητή η τεράστια χρηματοδότηση των τεσσάρων εκατομμυρίων που λαμβάνει η συγκεκριμένη παραγωγή από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης διενέργειας ελέγχων για την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά και σε έλεγχο σκοπιμότητας της τεράστιας χρηματοδότησης από το ΕΚΟΜΕ στην ξένη κινηματογραφική παραγωγή “Barracunda”.


Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page