top of page

Να γίνει δεκτή η τροπολογία μας για την διάσωση του μετοχιακού συγκροτήματος της Νέας Τρίγλιας.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Κ. Μάλαμα : Να γίνει δεκτή η τροπολογία μας για την διάσωση του μετοχιακού συγκροτήματος της Νέας Τρίγλιας. 


Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείται από χθες στη Βουλή, με τίτλο “Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης”, καταθέσαμε τροπολογία για την μεταβίβαση του Μετοχιακού Συγκροτήματος της Νέας Τρίγλιας στον Δήμο Νέας Προποντίδας. 


Με την τροπολογία αυτή ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του μνημείου κι ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση κι επανάχρηση του. Θα υποστηρίξουμε την τροπολογία στην συνεδρίαση της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το WebTv της Βουλής. Στη συνέχεια θα αναρτήσουμε την τοποθέτηση μας στην κοινωνική μας δικτύωση και θα την δημοσιοποιήσουμε στα μέσα ενημέρωσης και στους πολίτες. 


Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο είναι σήμερα ο κύριος των ακινήτων, εντός των οποίων βρίσκεται το μνημείο, θα την κάνει δεκτή, με δεδομένο ότι δεν μπόρεσε το ίδιο, μέχρι σήμερα να διασώσει το μνημείο. Η μεταβίβαση του στο Δήμο Νέας Προποντίδας, θα ενώσει το μνημείο με το οργανικό του κομμάτι που είναι η ίδια η κοινωνία της Νέας Τρίγλιας, της Νέας Προποντίδας, της Χαλκιδικής.   

bottom of page