top of page

Αρνητικός κι επιθετικός ο κύριος Δήμας στο αίτημα των φορέων του οπτικοακουστικού για διαβούλευση.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Αρνητικός κι επιθετικός ο κύριος Δήμας στο αίτημα των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου για δημόσια διαβούλευση επί των σχεδιαζόμενων αλλαγών.


Το βίντεο της συζήτησης διαθέσιμο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=7Edt_KTOs_4


Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Κυριακής Μάλαμα με θέμα “Να υπάρξει πραγματική διαβούλευση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο τοπίο του κινηματογράφου και των πνευματικών δικαιωμάτων.” 20.11.2023


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με τις αλλαγές στο θεσμικό τοπίο των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου και των πνευματικών δικαιωμάτων. Στην επίκαιρη ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό κύριος Δήμας. Η Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε την αγωνία των ανθρώπων του χώρου του σύγχρονου πολιτισμού για το διαφαινόμενο νομοσχέδιο και για το γεγονός ότι αυτό φαίνεται να έχει επεξεργαστεί σε κλειστές αίθουσες, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι απόψεις των ανθρώπων του χώρου.


Δυστυχώς, ο κύριος Δήμας αρνήθηκε να εμφανίσει το νομοσχέδιο, δεν δέχτηκε να ξεκινήσει μια θεσμική διαβούλευση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ στο επανειλημμένο κάλεσμα της Κυριακής Μάλαμα για να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα το νομοσχέδιο, απάντησε με επιθετικότητα επικαλούμενος όρους όπως “θράσος”, “δεν έχετε μάθει ακόμα” κι άλλα αντίστοιχα.


Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε, αντιπαρερχόμενη το ύφος του κυρίου Υφυπουργού, ότι “υπάρχει διάχυτη η ανησυχία, ότι με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει μια μεγάλη οικονομική τρύπα, ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό άνοιγμα του ΕΚΟΜΕ, για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη” και ζήτησε σε όλους τους τόνους δημόσια και διαφανή διαβούλευση.

bottom of page