top of page

Υπουργείο Πολιτισμού και Δήμος Νέας Προποντίδας να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Υπουργείο Πολιτισμού και Δήμος να συντονίσουν τις προσπάθειές του για την διάσωση των μνημείων της Νέας Προποντίδας.


Το βίντεο της συζήτησης διαθέσιμο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=fKKtjasz5W4


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τρία εμβληματικά μνημεία της Νέας Προποντίδας, η Μαγαζάρα, ο αρσανάς δηλαδή στη παραλία των Νέων Πλάγιων, το αρχοντικό του Μιχαήλ Βέη στον Άγιο Μάμα κι ο Πύργος του Μετοχιού της Νέας Τρίγλιας.


Η Κυριακή Μάλαμα, ζήτησε από την Υπουργό Πολιτισμού διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες, ώστε να λυθούν τα σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα που εμποδίζουν την ένταξη των μνημείων σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Η Υπουργός Πολιτισμού από την πλευρά της δεσμεύτηκε να προσπαθήσει εκ νέου, καλώντας τον Δήμο Νέας Προποντίδας να αποστείλει άμεσα τους φακέλους των μνημείων στο γραφείο της.


Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε χαρακτηριστικά : “Μπορείτε να δεσμευτείτε σε μια νέα προσπάθεια διαμεσολάβησης ώστε να ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις των μνημείων στο Δήμο Νέας Προποντίδας και να τον βοηθήσετε για την εξασφάλιση μελετών και προγραμμάτων χρηματοδότησης για την ανάδειξη των μνημείων αυτών, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Χαλκιδική και την ιστορία της;”

bottom of page