top of page

Να εξαιρεθεί άμεσα το Μουσείο Γουναρόπουλου από την υποχρεωτική μετατροπή του σε “δημοτική υπηρεσία”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Να εξαιρεθεί άμεσα το Μουσείο Γουναρόπουλου από την υποχρεωτική μετατροπή του σε “δημοτική υπηρεσία”.

Με τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ “Μουσείο Γουναρόπουλου” συναντήθηκαν η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κυριακή Μάλαμα κι η συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Τζένη Αρσένη. Εκ μέρους του Μουσείου Γουναρόπουλου συμμετείχαν οι κληρονόμοι του ζωγράφου Γεώργιου Γουναρόπουλου, Μαρία και Δέσποινα Γουναροπούλου. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου Στέλιος Απόστολου.


Βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η άμεση εξαίρεση του Μουσείου από τις ισοπεδωτικές διατάξεις της υποχρεωτικής ενσωμάτωσης του στις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου. Μία ενδεχόμενη μετατροπή του νομικού προσώπου σε δημοτική υπηρεσία θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο το κληροδότημα, ενώ την ίδια στιγμή θα διαταραχθεί επικίνδυνα η διατήρηση κι ανάδειξη του έργου του Γεώργιου Γουναρόπουλου, ενός μεγάλου ζωγράφου της “Γενιάς του 30”.


Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι θα θέσει στη διάθεση του μουσείου όλα τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά μέσα που διαθέτει, ώστε το μουσείο να εξαιρεθεί από τις διατάξεις της υποχρεωτικής απορρόφησης των νομικών προσώπων από τους Δήμους. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης για την υποχρεωτική διάλυση κι ενσωμάτωση των νομικών προσώπων στην κεντρική διοίκηση των ΟΤΑ, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για εξαίρεση όσων νομικών προσώπων αιτούνται δικαιολογημένα την διατήρηση της λειτουργικής τους αυτονομίας, όπως είναι το Μουσείο Γουναρόπουλου.

bottom of page