top of page

Στο καφέ Kherel συναντήσαμε την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Στο καφέ Kherel συναντήσαμε την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.


Συνάντηση με τον Πατέρα Αθηναγόρα του “Φάρου του Κόσμου” και μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Kherel”, που διαχειρίζεται το ομώνυμο καφέ στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και μια καντίνα τσιγγάνικου φαγητού, πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης εκείνων που αγωνίζονται για έναν άλλο δρόμο για τους ανθρώπους και τα παιδιά από ευάλωτα κοινωνικά περιβάλλοντα.


Η Κυριακή Μάλαμα πραγματοποίησε την συγκεκριμένη επίσκεψη με στόχο την προώθηση της προσπάθειας κοινωνικής ένταξης που καταβάλλουν ο Πατέρας Αθηναγόρας, ο Φάρος του Κόσμου κι οι συντελεστές της ΚΟΙΝΣΕΠ Κherel, για την προώθηση ενός κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης κι ανεκτικότητας, μέσα από την δημιουργική δράση, από την κοινωνική ένταξη κι επανένταξη, μέσω της προσπάθειας και της συλλογικής συνεργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι το καφέ Kherel είναι μια προσπάθεια ομαδικής δουλειάς, που έχει ως στόχο να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τα παιδιά των οικογενειών Ρομά, για παιδιά που θέλουν να βρουν νέες προοπτικές στη ζωή τους, μέσα από την δημιουργική εργασία κι από την αλληλεπίδραση με μία προσπάθεια συνεργατικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με σαφές κοινωνικό πρόσημο.


Ο Πατέρας Αθηναγόρας, υπογράμμισε ότι στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να διαχυθεί ένα κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμμετοχικότητας στα παιδιά που προσπαθούν να χαράξουν μια νέα πορεία ζωής, μέσα από δυσκολίες, αλλά που η θέληση τους τα καθιστά φωτεινά παραδείγματα για ολόκληρη την κοινωνία. Η Κυριακή Μάλαμα, υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το καφέ κι η γρήγορη κουζίνα του Kherel να πετύχουν και να γίνουν θεσμός για την γειτονιά του Κορδελιού, αλλά και να ανυψωθούν σε σύμβολο κοινωνικής αλληλεγγύης για ολόκληρη την χώρα. Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια απομόνωσης φωνών μίσους και στίγματος είναι καθήκον και σε αυτή την διαδικασία πρώτοι πρέπει να λάβουν πρωτοβουλίες οι θεσμικοί εκπρόσωποι.


Οι άνθρωποι του Kherel πρότειναν την προβολή του ντοκυμαντέρ της Κυριακής Μάλαμα “Γυναίκες στο Μικρό Παρίσι”, το οποίο εστιάζει στη ζωή των γυναικών του Δενδροπόταμου. Οι συντελεστές του Kherel κι ο Πατέρας Αθηναγόρας υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είχε μεγάλη αξία, ενώ σημείωσαν ότι θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον οι γυναίκες πρωταγωνίστριες του ντοκυμαντέρ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στην συζήτηση που θα ακολουθήσει, για μια αποτίμηση της εξέλιξης των κοινωνικών ζητημάτων που πραγματεύτηκε το ντοκυμαντέρ 20 χρόνια πριν. Για την πρωτοβουλία αυτή θα υπάρξουν ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

bottom of page