top of page

Η eldorado απολύει εκδικητικά εργαζόμενους που προσπαθούν να ασκήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Η eldorado απολύει εκδικητικά εργαζόμενους που προσπαθούν να ασκήσουν ανεξάρτητα τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.


Τις προηγούμενες ημέρες η Ελληνικός Χρυσός προέβη σε τέσσερις άδικες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζόμενων, οι οποίοι επιχείρησαν να συγκροτήσουν ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σωματείο. Οι απολύσεις αυτές γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει για ακόμα μια φορά το μάτι στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών, καταργώντας το οκτάωρο, το πενθήμερο και το δικαίωμα της περιφρούρησης της απεργίας, με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή.


Εμείς παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την συγκεκριμένη υπόθεση των τεσσάρων καταχρηστικών απολύσεων και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει ενάντια στην ασύδοτη εργοδοσία. Με δεδομένο ότι το ζήτημα θα έχει διοικητική και δικαστική συνέχεια, καλούμε από τώρα τα αρμόδια όργανα ελέγχου της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας να εξετάσουν άμεσα το καταχρηστικό των συγκεκριμένων απολύσεων και να εφαρμόσουν το νόμο, χωρίς να λάβουν υπόψη τους κυβερνητικές ή άλλες πιέσεις.

bottom of page