top of page

Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει με πολιτικές που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από πολιτικές που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο.


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε την οικονομία και τις παραγωγικές σχέσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί ποτέ, εάν δεν δημιουργηθούν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικές που εξασφαλίζουν σε όλους την κάλυψη των βιοτικών αναγκών, αξιοπρέπεια στην εργασία και δίκαιη ανάπτυξη.


Η Βόρεια Ελλάδα κι η Χαλκιδική έχουν ανοιχτές πληγές. Οι εξορύξεις μετάλλων, η αδυναμία βιώσιμης διαχείρισης της βιομηχανίας, της πρωτογενούς παραγωγής, η ελλιπής προστασία του δασικού αποθέματος, των νερών, των ακτών, του παραδοσιακού δομημένου κι αδόμητου περιβάλλοντος, των απορριμμάτων ψαλιδίζουν το μέλλον μας.


Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μία δίκαιη περιβαλλοντική κι αναπτυξιακή συμφωνία που θα αλλάξει αυτά τα δεδομένα. Το περιβάλλον μας καλεί να ξανασκεφτούμε την οικονομία της εγγύτητας, των κοινωνικών αναγκών, της προστασίας της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτά πρέπει να προωθήσουμε, αν θέλουμε να υπάρξει αύριο για το περιβάλλον μας.

bottom of page