top of page

Να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι μελέτες διαχείρισης του δάσους του Δραγουντέλι στη Σιθωνία.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Κ. Μάλαμα : Να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι μελέτες διαχείρισης του δάσους του Δραγουντέλι στη Σιθωνία.


Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε συνέχεια των φαινομένων εντατικής υλοτόμησης σε συστάδες του Δασοκτήματος Δραγουντέλι, αλλά και φαινόμενα εγκατάλειψης της βιομάζας των υπολειμμάτων της ξύλευσης, όπως και φαινόμενα καταστροφής δασικών δρόμων και διόδων από ογκώδη οχήματα περισυλλογής της ξυλείας. Την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων συνυπογράφει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής παρέμβασης η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει στο Σώμα όλες οι διαχειριστικές μελέτες κι αποφάσεις των δασικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την προγραμματισμό της υλοτόμησης των εν λόγω δασικών συστάδων. Ακόμη, αιτείται να κατατεθούν όλες οι επικαιροποιήσεις των μελετών αυτών σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τα τελευταία χρόνια το Δασοαγρόκτημα Δραγουντέλι, όπως κι όλες οι περιπτώσεις ελέγχων στους διενεργούντες την ξύλευση, αλλά και των ελέγχων σε κατόχους ιδιωτικών τμημάτων του Δασοκτήματος Δραγουντελι, με δεδομένη την υποχρέωση τους για απομάκρυνση της βιομάζας και την συντήρηση των διόδων πρόσβασης, στα πλαίσια της πυροπροστασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων :


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2022


Προς τον κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας


Θέμα : Να κατατεθούν όλες οι μελέτες διαχείρισης του δάσους του Δραγουντέλι στη Σιθωνία.


Σε συνέχεια των φαινομένων εντατικής υλοτόμησης σε συστάδες του Δασοκτήματος Δραγουντέλι, αλλά και φαινόμενα εγκατάλειψης της βιομάζας των υπολειμμάτων της ξύλευσης, όπως και φαινόμενα καταστροφής δασικών δρόμων και διόδων από ογκώδη οχήματα περισυλλογής της ξυλείας, παρακαλούμε να κατατεθούν στο Σώμα όλες οι διαχειριστικές μελέτες κι αποφάσεις των δασικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την προγραμματισμό της υλοτόμησης των εν λόγω δασικών συστάδων. ΑΚόμη, να κατατεθούν όλες οι επικαιροποιήσεις των μελετών αυτών σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τα τελευταία χρόνια το Δασοαγρόκτημα Δραγουντέλι. Επίσης, να κατατεθούν στο Σώμα όλες οι περιπτώσεις ελέγχων στους διενεργούντες την ξύλευση, αλλά και των ελέγχων σε κατόχους ιδιωτικών τμημάτων του Δασοκτήματος Δραγουντελι, με δεδομένη την υποχρέωση τους για απομάκρυνση της βιομάζας και την συντήρηση των διόδων πρόσβασης, στα πλαίσια της πυροπροστασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Οι αιτούντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Φάμελλος Σωκράτης

bottom of page