top of page

Η Πολιτεία έχει ξεχάσει το αθλ. κέντρο Αγίου Παύλου, τα 250 παιδιά και τους πρωταθλητές εκεί.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ & ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Κ. Μάλαμα : Η Πολιτεία έχει ξεχάσει το αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου Χαλκιδικής, τα 250 νέα παιδιά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές που προπονούνται εκεί.

Σε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της επιτόπιας επίσκεψης της στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής. Στη συγκεκριμένη παρέμβαση, η Κυριακή Μάλαμα ζητάει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να λάβει άμεσα μέτρα για την συντήρηση των αθλητικών υποδομών του αθλητικού κέντρου και ταυτόχρονα ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή, όλες οι μελέτες συντήρησης που υπάρχουν σε σχέση, αφενός, με το αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου κι αφετέρου, όλες οι μελέτες που σχετίζονται με την μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Ηράκλειας σε γήπεδο ρίψεων, όπως υπόσχονται εδώ και χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα, οι αρμόδιοι στους πολίτες και στους αθλητές.


Στην κοινοβουλευτική ερώτηση υπενθυμίζεται η κρισιμότητα του αθλητικού κέντρου του Αγίου Παύλου, στο οποίο προπονούνται παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και 250 παιδιά, όπως κι εκατοντάδες απλοί πολίτες. Αυτή τη στιγμή, υπό τις οδηγίες του παγκόσμιας κλάσης προπονητή του στίβου Γεώργιου Μποτσκαρίωφ προπονούνται στο συγκεκριμένο χώρο, ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας, η χρυσή ολυμπιονίκης νέων και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων στο ακόντιο, η ασημένια βαλκανιονίκης στο δίσκο, ο χάλκινος μεσογειακός πρωταθλητής στη σφαιροβολία κι η χρυσή βαλκανιονίκης στο έπταθλο.


Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού να συνειδητοποιήσει άμεσα την ανάγκη εργασιών συντήρησης στο συγκεκριμένο χώρο και να παρουσιάσει έργο άμεσα, όπως αντίστοιχα οφείλει να πράξει κι ο αρμόδιος φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή ο Οργανισμός Πολιτισμού κι Αθλητισμού της Νέας Προποντίδας, που έχει την σχετική αρμοδιότητα. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δεν αποκριθούν στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, η ανάδειξη του θέματος θα συνεχιστεί και στο επίπεδο των εθνικών και διεθνών φορέων του αθλητισμού, μέχρι κάποιος υπεύθυνος να δείξει την απαιτούμενη προσοχή στο κρίσιμο αυτό θέμα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Αθήνα, 17 Μαΐου 2021


Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού.


Θέμα : Η Πολιτεία έχει ξεχάσει το αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου Χαλκιδικής, τα 250 νέα παιδιά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές που προπονούνται εκεί.


Το αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής κατασκευάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Ελλάδα 2004”. Στην συγκεκριμένη αθλητική υποδομή αθλούνται καθημερινά πάνω από 250 παιδιά, ενώ ασκούνται και πάρα πολλοί πολίτες της περιοχής του Δήμου Νέας Προποντίδας. Η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας. Έκτος από δομή μαζικής άσκησης, στο αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου προπονούνται αυτή τη στιγμή πέντε παγκόσμιοι πρωταθλητές των ρίψεων και του στίβου (ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας, η χρυσή ολυμπιονίκης νέων και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων στο ακόντιο, η ασημένια βαλκανιονίκης στο δίσκο, ο χάλκινος μεσογειακός πρωταθλητής στη σφαιροβολία κι η χρυσή βαλκανιονίκης στο έπταθλο). Τα 250 παιδιά κι οι πρωταθλητές προπονούνται με τον προπονητή Γεώργιο Μποτσκαρίωφ, έναν από τους κορυφαίους προπονητές του στίβου, οι αθλητές του οποίου έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 40 πανελλήνια ρεκόρ κι έχουν φέρει στη χώρα δεκάδες διεθνείς διακρίσεις.

Όμως, η συγκεκριμένη υποδομή έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην εγκατάλειψη. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Το ταρτάν του στίβου έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Τα ανοικτά γήπεδα 5x5, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις είναι σχεδόν διαλυμένα, οι στεγασμένες εγκαταστάσεις είναι σε κάκιστη κατάσταση, ενώ το σκάμμα για τα άλματα, ο χώρος του ακοντισμού κι οι βαλβίδες των ρίψεων απαιτούν άμεσες επισκευαστικές ενέργειες.

Οι αρμόδιοι φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα για δρομολόγηση των επισκευαστικών εργασιών που απαιτούνται στο αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου, αντιπαραβάλλοντας ένα σχέδιο για μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Ηράκλειας σε γήπεδο στίβου και ρίψεων, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται την ανάγκη για παράλληλη λειτουργία και των δύο υποδομών, ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται οι νέοι αθλητές και τα μικρά παιδιά και βέβαια να ασκούνται οι πολίτες του Δήμου. Ούτε, όμως κι η υπόσχεση για γήπεδο ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια, στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει εκεί έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να μην προπονούνται όπως αρμόζει στο επίπεδο τους, αλλά και τα εκατοντάδες παιδιά κι οι αθλούμενοι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με την θεσμική αδιαφορία των υπευθύνων.


Επειδή είναι απαράδεκτο να αφήνονται στην εγκατάλειψη κρίσιμες αθλητικές υποδομές της Χαλκιδικής.


Επειδή θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής.


Επειδή δεν έχει υπάρχει εδώ και πολύ καιρό κάποια εξέλιξη σε σχέση με την μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Ηράκλειας σε γήπεδο στίβου και ρίψεων.


Ερωτάται η κυρία Υπουργός :


Προτίθεται να εντάξει άμεσα το αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής του, ανεξάρτητα με το αν τελικά θα μετατραπεί σε γήπεδο ρίψεων το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Ηρακλειάς;


Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες για την μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Ηράκλειας σε γήπεδο στίβου - ρίψεων;


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Παρακαλείται η κυρία Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα όλες τις μελέτες που έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε σχέση με την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Παύλου και με την μετατροπή του γηπέδου της Νέας Ηράκλειας σε στάδιο στίβου - ρίψεων.


Η ερωτούσα κι αιτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

Comments


bottom of page