top of page

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής από τις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Κ. Μάλαμα : Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής από τις ακατανόητες επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού.


Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της επιστολής του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς “Άθωνος Σκιά”, με αντικείμενο την απουσία σχεδίου για το άνοιγμα του τουρισμού στη Χαλκιδική και για τις αντιφατικές κυβερνητικές αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, για χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά λαμβάνονται διαφορετικές αποφάσεις, ενώ η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στην Χαλκιδική φανερώνει την πλήρη κατάρρευση των υποτιθέμενων σχεδιασμών του Υπουργείου Τουρισμού, σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την διαχείριση των οδικών αφίξεων. Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί το σύστημα της εφαρμογής PLF έκλεισε για τους τουρίστες που έρχονται οδικώς στη Χαλκιδική, ενώ για τουρίστες που προέρχονται από χώρες όπως η Βρετανία ή η Σουηδία, με σαφώς επιβαρημμένο δείκτη Ρ0 επιτρέπεται η είσοδος, μέσω των αερολιμένων, χωρίς μοριακό τεστ. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τις ενέργειες του στην κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας της Χαλκιδικής και του εξορθολογισμού των αποφάσεων που αφορούν στην έλευση τουριστών με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον κ. Υπουργό Τουρισμού


Θέμα : Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής από τις ακατανόητες επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 14 Ιουλίου 2020 επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς “Άθωνος Σκιά”, με αντικείμενο την απουσία σχεδίου για το άνοιγμα του τουρισμού στη Χαλκιδική και για τις αντιφατικές κυβερνητικές αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, για χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά λαμβάνονται διαφορετικές αποφάσεις, ενώ η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στην Χαλκιδική φανερώνει την πλήρη κατάρρευση των υποτιθέμενων σχεδιασμών του Υπουργείου Τουρισμού, σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την διαχείριση των οδικών αφίξεων. Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί το σύστημα της εφαρμογής PLF έκλεισε για τους τουρίστες που έρχονται οδικώς στη Χαλκιδική, ενώ για τουρίστες που προέρχονται από χώρες όπως η Βρετανία ή η Σουηδία, με σαφώς επιβαρημμένο δείκτη Ρ0 επιτρέπεται η είσοδος, μέσω των αερολιμένων, χωρίς μοριακό τεστ.


Επισυνάπτεται η επιστολή


Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας της Χαλκιδικής και του εξορθολογισμού των αποφάσεων που αφορούν στην έλευση τουριστών με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2020


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page