top of page

Απαράδεκτος αποκλεισμός του Νομού Χαλκιδικής από την πρόσβαση στο φυσικό αέριο.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Απαράδεκτος αποκλεισμός του Νομού Χαλκιδικής από την πρόσβαση στο φυσικό αέριο.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τον πρόσφατο αποκλεισμό της Χαλκιδικής από τους σχεδιασμούς για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου μέχρι το 2024. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δήμου Νέας Προποντίδας. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, ο αποκλεισμός αυτός θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα, με δεδομένο ότι ο Νομός Χαλκιδικής έχει πολύ μεγάλες ενεργειακές ανάγκες, ενώ θα προκύψουν και πολύ σημαντικά οφέλη, αφενός οικονομικά, αφετέρου περιβαλλοντικά.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.


Θέμα : Απαράδεκτος αποκλεισμός του Νομού Χαλκιδικής από την πρόσβαση στο φυσικό αέριο.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την υπ. αριθμ. 317/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του οργάνου για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής από την πρόσβαση σε φυσικό αέριο, όπως προκύπτει από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς επί του θέματος. Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση του Δημάρχου Νέας Προποντίδας επί της απόφασης, ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής από τα νέα δίκτυα φυσικού αερίου, τα οποία θα δημιουργηθούν μέχρι το 2024 θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, με δεδομένες τις ενεργειακές ανάγκες του Νομού, αλλά και τα περιβαλλοντικά κι οικονομικά οφέλη που θα έχει ο Νομός από την πρόσβαση σε αυτή την καθαρότερη μορφή ενέργειας.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο στην κατεύθυνση της ένταξης και του Νομού Χαλκιδικής στις περιοχές επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου.


Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2020


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page