top of page

Απαιτείται η άμεση ένταξη όλων των μουσικών στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επαγγελμάτων.



Κ. Μάλαμα : Απαιτείται η άμεση ένταξη όλων των μουσικών στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επαγγελμάτων από τον κορονοϊό.


Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού κι Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της επιστολής του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, με θέμα την στήριξη των μουσικών που πλήττονται σκληρά από τις επιβαλλόμενες απαγορεύσεις στις μουσικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι μουσικοί αποτελούν τον πλέον πληττόμενο κλάδο, καθώς έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο, βιώνοντας πολύ αυστηρές απαγορεύσεις και τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης. Κατά το προηγούμενο διάστημα, η στήριξη που έλαβαν ήταν απολύτως ανεπαρκής, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί μουσικοί να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να μελετήσουν με προσοχή τα αιτήματα των μουσικών και να τους προσφέρουν ένα πλαίσιο προστασίας και οικονομικής στήριξης που θα αποτρέψει τον αφανισμό τους.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κ. Υπουργούς :

- Πολιτισμού κι Αθλητισμού

- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Θέμα : Άμεση ένταξη όλων των μουσικών στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επαγγελμάτων.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 11 Αυγούστου 2020 επιστολή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης ένταξης του συνόλου των μουσικών στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επαγγελμάτων. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, με αυτές τις συνθήκες απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων μετά τις 12, το επάγγελμα του μουσικού πρακτικά καταργείται κι είναι απαραίτητη η λήψη άμεσων κι ουσιαστικών μέτρων στήριξης για τον κλάδο, ο οποίος βιώνει μία ανυπολόγιστη και πρωτόγνωρη κρίση.


Επισυνάπτεται η επιστολή.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης των μουσικών που πλήττονται σκληρά από τα κυβερνητικά μέτρα.


Αθήνα, 17 Αυγούστου 2020


Η καταθέτουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page