top of page

Να πληρωθούν άμεσα τα τουριστικά καταλύματα που συμμετείχαν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Να πληρωθούν άμεσα τα τουριστικά καταλύματα που συμμετείχαν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.


Αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της κοινής επιστολής επτά ομοσπονδιών τουριστικών καταλυμάτων, για το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των οφειλών από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά οι καθυστερήσεις στις καταβολές των οφειλομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα προγράμματα έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία, σε μία περίοδο που, ούτως ή άλλως, η οικονομία του τουρισμού βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ύφεση κι οι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμοδίους Υπουργούς να δράσουν άμεσα στην της άμεσης εξόφλησης των οφειλομένων στα τουριστικά καταλύματα που συμμετείχαν στα προγράμματα “Τουρισμός για Όλους” και “Κοινωνικός Τουρισμός”.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τους κ. Υπουργούς :


- Τουρισμού

- Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

- Οικονομικών

- Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Θέμα : Απαράδεκτες καθυστερήσεις στα οφειλόμενα από τα προγράμματα “Τουρισμός για όλους” και “Κοινωνικός Τουρισμός”.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 1.12.2020 κοινή επιστολή επτά Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων της χώρας, σε σχέση με το πρόβλημα της μη καταβολής των οφειλομένων για τα προγράμματα “Τουρισμός για όλους” και “Κοινωνικός Τουρισμός”. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι καθυστερήσεις στις καταβολές των οφειλομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα προγράμματα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία, σε μία περίοδο που, ούτως ή άλλως, η οικονομία του τουρισμού βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ύφεση κι οι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης εξόφλησης των οφειλομένων στα τουριστικά καταλύματα που συμμετείχαν στα προγράμματα “Τουρισμός για Όλους” και “Κοινωνικός Τουρισμός”.


Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page