top of page

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης κι αναβάθμισης του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών.




Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, σε σχέση με το ζήτημα της ενίσχυσης κι αναβάθμισης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μία τεράστια σε διασπορά έκταση, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενους κι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εισφέρει και σημαντικότατα έσοδα στα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί άμεση κι επιτακτική ανάγκη να μην μεταταχθεί κανένας υπάλληλος, από το υποκατάστημα και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί υπηρεσιακά ως 2η Διεύθυνση ΕΦΚΑ για το Νομό Χαλκιδικής.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Θέμα : Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει την από 27.8.2020 επιστολή του Δημάρχου Νέας Προποντίδας σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης κι όχι μετακίνησης προσωπικού από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά. Με την ίδια επιστολή επισημαίνεται επίσης η ανάγκη αναβάθμισης του εν λόγω υποκαταστήματος σε 2η Διεύθυνση ΕΦΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής, με δεδομένο ότι εξυπηρετεί μία τεράστια σε διασπορά έκταση, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενους κι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εισφέρει και σημαντικότατα έσοδα στα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης.


Επισυνάπτεται η επιστολή


Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της ακύρωσης της μετακίνησης προσωπικού από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών και της συνολικής αναβάθμισης του, ώστε να εξυπηρετεί τον τεράστιο όγκο εργασίας που έχει επωμιστεί.


Αθήνα, 31.8.2020


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page