top of page

Η υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής πλήττει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ


Κ. Μάλαμα : Η υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής πλήττει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την ακραία υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της οικονομίας της περιοχής, στην ανάπτυξη, στην προστασία του πολιτιστικού αποθέματος αλλά και πολύ σημαντικά ελεγκτικά κενά, σε σχέση με την εφαρμογή της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η τεράστια καθυστέρηση της υπηρεσίας να διεκπεραιώσει γραφειοκρατικές πράξεις ρουτίνας για την διάσωση μνημείων που βρίσκονται σε κτήματα της, οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις εμπορικών χρήσεων σε παραλίες κι αιγιαλούς της Χαλκιδικής, αλλά κι η αδυναμία ελέγχου παραβάσεων, σε μια ακτογραμμή μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να απαντήσει, αφενός, πόσα είναι τα κενά στο οργανόγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κι αφετέρου, πως και πότε σκοπεύει να τα καλύψει.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 16 Αυγούστου 2023


Προς τον κύριο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών


Θέμα : Η υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής πλήττει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.


Η ακραία υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της οικονομίας της περιοχής, στην ανάπτυξη, στην προστασία του πολιτιστικού αποθέματος αλλά και πολύ σημαντικά ελεγκτικά κενά, σε σχέση με την εφαρμογή της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η τεράστια καθυστέρηση της υπηρεσίας να διεκπεραιώσει γραφειοκρατικές πράξεις ρουτίνας για την διάσωση μνημείων που βρίσκονται σε κτήματα της, οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις εμπορικών χρήσεων σε παραλίες κι αιγιαλούς της Χαλκιδικής, αλλά κι η αδυναμία ελέγχου παραβάσεων, σε μια ακτογραμμή μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων. Η εν λόγω αδυναμία, λόγω ακραίας υποστελέχωσης, δημιουργεί σημαντικά κενά στην ευρύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.


Επειδή η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής επιτελεί κομβικό έργο στην διαχείριση κρίσιμων τομέων για την κοινωνία και την οικονομία της Χαλκιδικής.


Επειδή η ακραία υποστελέχωση της υπηρεσίας δημιουργεί σοβαρά ελεγκτικά κενά και κενά στην εφαρμογή της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :


Πόσα είναι τα οργανικά κενά στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής και πως σκοπεύει να τα καλύψει για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας;


Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page