top of page

Να συνδράμουμε στο έργο της "Όμορφης Ζωής", για να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων με αναπηρία καλύτερη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Να συνδράμουμε όλοι στο έργου του Συλλόγου “Όμορφη Ζωή”, για να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων με αναπηρία καλύτερη.


Με τον Σύλλογο γονέων/κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ η “Όμορφη Ζωή” συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία κι οι οικογένειες τους στην Χαλκιδική. Στην συνάντηση αναπτύχθηκε όλη η ατζέντα των ζητημάτων που εμποδίζουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της θέσης των ατόμων με αναπηρία. Ιδιαίτερα, αναλύθηκαν μια σειρά από αδικίες που σχετίζονται με την πιστοποίηση της αναπηρίας και με τα επιδόματα αναπηρίας, αλλά και με ζητήματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την προσβασιμότητα και βέβαια το κρίσιμο ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία χωρίς οικογένεια.


Ως προς το θέμα των επιδομάτων αναπηρίας, τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν στην Κυριακή Μάλαμα την απόγνωση τους, καθώς κόβονται αναδρομικά επιδόματα σε τέκνα με αναπηρία που χάνουν έναν γονέα τους, ενώ αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που φτάνουν ακόμα και τις 30.000 ευρώ. Η αναλγησία αυτή έχει τρομοκρατήσει, κυριολεκτικά, τις οικογένειες, οι οποίες δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν και που να αναζητήσουν το δίκιο τους.


Επίσης, αναλύθηκαν και μια σειρά από θέματα κρίσιμα για την κοινωνικοποίηση και την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, όπως η μετακίνηση, η πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές υγείας.


Η Κυριακή Μάλαμα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σύλλογο για την προσφορά και την προσπάθεια του και σημείωσε ότι ο αγώνας για την βελτίωση της θέσης του αναπηρικού κινήματος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ασχολείται με την πολιτική. Υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σύλλογο, ενώ ενημέρωσε και για την παρέμβασή της προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σχέση με την επιτακτική ανάγκη κάλυψης του κενού του ειδικού αναπτυξιολόγου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιών της Χαλκιδικής με ειδικές αναπτυξιακές ανάγκες.



bottom of page