top of page

Η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σιθωνίας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την βιώσιμη ανάπτυξη της Συκιάς και της Σιθωνίας.


Σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα, τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Κόμνο Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Σιθωνίας Ζήσιο Βασίλη, με ειδικούς χωροτάκτης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την χωροθέτηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της Συκιάς Χαλκιδικής. Στόχο της σύσκεψης αποτέλεσε η αναζήτησή κι οριοθέτηση της κατάλληλης διοικητικής διαδικασίας, ώστε να αδειοδοτηθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής της Συκιάς και να διασφαλιστεί ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να προχωρήσουν.


Κοινή συνισταμένη της σύσκεψης αποτέλεσε η κατεπείγουσα ανάγκη επίλυσης της χρόνιας εκκρεμότητας της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, με τρόπο ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη της κτηνοτροφικής παραγωγής της Συκιάς κι ο αξιοπρεπής βιοπορισμός των κτηνοτρόφων από τον μόχθο τους.


Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, οι προτάσεις των ειδικών δείχνουν έναν συγκροτημένο δρόμο για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της αδειοδότησης και χωροθέτησης των εγκαταστάσεων. Θα πρέπει τώρα να περάσουμε όλοι στη δράση, διασφαλίζοντας ότι τα απαραίτητα θεσμικά βήματα θα ολοκληρωθούν άμεσα. Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό, να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και να παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί για την επιτάχυνση τους. Η στήριξη των κτηνοτρόφων οφείλει να αποτελεί συλλογικό στόχο για την Σιθωνία, καθώς χωρίς πρωτογενή παραγωγή καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, τόνισε η Κυριακή Μάλαμα.

bottom of page