top of page

Ο Γιάννης Μυλόπουλος έχει δώσει την μάχη των δημοσίων αγαθών για την Κεντρική Μακεδονία.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Ο Γιάννης Μυλόπουλος έχει δώσει την μάχη των δημοσίων αγαθών και για την Κεντρική Μακεδονία και για την Βόρεια Ελλάδα συνολικότερα.


Χαιρετισμός στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού “Αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία - Γιάννης Μυλόπουλος”. Πολύγυρος 13.9.2023




Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητέ σύντροφε Γιάννη, αγαπητά μέλη του συνδυασμού,


Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό τόσων ανθρώπων, για την τεράστια καταστροφή που βιώνουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, αλλά και τον αποτροπιασμό μου για τις εικόνες κατάρρευσης του Κράτους, που βλέπουμε όλες αυτές τις ημέρες. Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι των ανθρώπων που έχασαν τους αγαπημένους τους, στηρίζουμε με κάθε ικμάδα της δύναμης μας τους διασώστες, τους εθελοντές, τα στελέχη της πυροσβεστικής, των ενόπλων δυνάμεων κι όλων όσοι συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης κι αρωγής των πληγέντων.


Όμως, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το θράσος των κυβερνώντων, την ανικανότητα του κομματικού μηχανισμού με τον οποίο πλημμύρισαν το κράτος, την ανεπάρκεια των, υποτιθέμενων δομών, πολιτικής προστασίας, αλλά και του μιντιακού κατεστημένου που στηρίζει όλο αυτό το σύστημα, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι υπεύθυνοι, αυτοί που δεν έκαναν έργα, αυτοί που ακόμα και την ώρα της τραγωδίας κρύβονται πίσω από την επικοινωνία.


Εκφράζω την ειλικρινή αγωνία μου, ταυτόχρονα, για το επίπεδο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και στη Χαλκιδική. Η κοινοβουλευτική μου εμπειρία μέχρι τώρα με κάνει να αγωνιώ διπλά για την απουσία κρίσιμων υποδομών κι έργων και καλώ τους πάντες αυτή τη στιγμή να βγουν να να συνομολογήσουν τις ανεπάρκειες σε υποδομές, να τις συνομολογήσουν με ειλικρίνεια στους πολίτες για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την περιοχή μας κι από την πλημμύρα κι από την φωτιά.


Εμείς έχουμε καταγγείλει τα πάντα, έχουμε καταγράψει τα πάντα, έχουμε επισκεφτεί τους πάντες και κρούουμε και σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου. Επαναλαμβάνουμε ότι η Χαλκιδική σήμερα, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, είναι, στην κυριολεξία, μια ανοχύρωτη πολιτεία.


Επιστρέψτε μου στο σημείο αυτό να πω ορισμένα λόγια για τον Γιάννη τον Μυλόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει δώσει την μάχη των δημοσίων αγαθών και για τη Θεσσαλονίκη και για την Κεντρική Μακεδονία και για την Βόρεια Ελλάδα συνολικότερα.


Τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, που έδωσε την μάχη για το δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, τον Πρόεδρο της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε για την αδέσμευτη και ποιοτική δημόσια ενημέρωση και για τον πολιτισμό της Βόρειας Ελλάδας. Τον Γιάννη Μυλόπουλο της αποτελεσματικότητας στα δημόσια έργα, που ως Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, που προχώρησε το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης όσο κανένας άλλος. Τον Γιάννη Μυλόπουλο, τον καθηγητή, τον συγγραφέα, τον αρθρογράφο, τον πολιτικό.


Ο πήχης για τον Γιάννη Μυλόπουλο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ήδη πολύ ψηλά. Αναμένουμε να δώσει την μάχη των έργων, την μάχη του προγράμματος για την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Αναμένουμε, επίσης, να σκύψει με προσοχή στα τεράστια προβλήματα της Χαλκιδικής, που έχει στην αρμοδιότητα της η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Χαλκιδική έχει να κερδίσει πολλά από την εμπειρία του Γιάννη Μυλόπουλου στα δημόσια έργα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε.


Δυστυχώς, η Χαλκιδική είχε δύο θητείες χαμένες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Σε αυτές τις δύο θητείες δεν κουνήθηκε, ούτε σκαλιστήρι, δεν έγινε το παραμικρό έργο από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Εμείς, αυτή τη φορά, με τον συνδυασμό μας και την πρόταση κυβερνησιμότητάς μας θα αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι, ότι έχουμε προγραμματισμό δράσης, ότι δεν κατεβαίνουμε στον αυτοδιοικητικό στίβο για να μετρηθούμε πολιτικά, για να πάρουμε καρέκλες και θέσεις, αλλά για να κάνουμε ουσιαστικό έργο, έργο που θα μείνει για την Χαλκιδική, για όλους. Το πετυχαίνουμε αυτό με τον πολύ αξιόλογο συνδυασμό μας που πλαισιώνει την προσπάθεια του Γιάννη Μυλόπουλου.


Κι οι επτά υποψήφιοι μας για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχουν όραμα για τον τόπο, έχουν την δική τους αξιόλογη κοινωνική κι επαγγελματική πορεία και δίνουν την μάχη με ήθος, με ευπρέπεια και με δημιουργικές προτάσεις. Έχουμε ανθρώπους που θήτευσαν στην αυτοδιοίκηση, που διαχειρίστηκαν έργα σε τοπικό επίπεδο, ανθρώπους που μοχθούν στην πρωτογενή παραγωγή, στην αγορά, στο εμπόριο, ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος, ανθρώπους που θα συμβάλλουν είτε εκλεγούν, είτε όχι στην ανάδειξη των προβλημάτων της Χαλκιδικής και στην επίλυση τους.


Καλώ, λοιπόν, τους πολίτες της Χαλκιδικής να μελετήσουν με προσοχή την πρόταση του Γιάννη Μυλόπουλου, να αξιολογήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις και να προσέλθουν στις εκλογές με γνώμονα το καλό της Χαλκιδικής κι όχι της κυβερνώσας παράταξης και του κυρίου Τζιτζικώστα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και σε ότι με αφορά είμαι δίπλα στον συνδυασμό για να στηρίξουμε την μεγάλη αυτή προσπάθεια για την Αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία. Καλή επιτυχία και καλό αγώνα.

bottom of page