top of page

Να ενταχθούν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στην προσαύξηση για τα φωτοβολταϊκά στέγης.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Να ενταχθούν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στην προσαύξηση της επιδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την επιπλέον κινητροδότηση των πολυμελών οικογενειών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επισήμανσης του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας κι επιστολής της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδας.


Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στις προσαυξήσεις του 10% για την επιδότηση των φωτοβολταϊκών στέγης. Όπως υπογραμμίζεται, η συγκεκριμένες κατηγορίες οικογενειών βιώνουν σοβαρές δυσκολίες στις σημερινές συνθήκες ενεργειακής κρίσης και θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις της επιπλέον στήριξης, όπως προβλέπεται για τις υπόλοιπες κοινωνικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν συνθήκες ευαλωτότητας στην νέα ενεργειακή πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη διόρθωση στο πρόγραμμα ¨Φωτοβολταϊκό στη Στέγη”.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

Θέμα : Να προστεθούν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στην προσαύξηση της επιδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 28 Μαρτίου 2023 επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη συμπερίληψης και των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στις προσαυξήσεις του 10% για την επιδότηση των φωτοβολταϊκών στέγης. Όπως υπογραμμίζεται, η συγκεκριμένες κατηγορίες οικογενειών βιώνουν σοβαρές δυσκολίες στις σημερινές συνθήκες ενεργειακής κρίσης και θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις της επιπλέον στήριξης, όπως προβλέπεται για τις υπόλοιπες κοινωνικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν συνθήκες ευαλωτότητας στην νέα ενεργειακή πραγματικότητα.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στις προβλέψεις για την προσαύξηση της επιδότησης στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης.


Αθήνα, 29 Μαρτίου 2023


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page