top of page

Επιτακτική η ανάγκη παραμονής του υποθηκοφυλακείου στην Ιερισσό.



Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα με αντικείμενο την παραμονή του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου στην Ιερισσό. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, ο εμπορικός κόσμος της περιοχής και το σύνολο της τοπικής οικονομίας θα πληγεί σημαντικά από ενδεχόμενη μεταφορά του υποθηκοφυλακείου και θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των επαγγελματιών με σημαντικές μετακινήσεις. Το σύνολο του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής έχει επισημάνει κι αναδείξει το πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει άμεσα ότι καμία μονομερής ενέργεια δεν θα γίνει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η στήριξη του παραγωγικού ιστού της Ανατολικής Χαλκιδικής περνά και μέσα από την διατήρηση κρίσιμων υπηρεσιών που επιτρέπουν στην αγορά να λειτουργήσει και διευκολύνουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών και των πολιτών συνολικότερα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς :

-Δικαιοσύνης

-Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

Θέμα : Επιτακτική ανάγκη παραμονής του υποθηκοφυλακείου στην Ιερισσό Χαλκιδικής.


Η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 20.2.2020 επιστολή των φορέων του εμπορικού κόσμου της Ανατολικής Χαλκιδικής, σε σχέση με την επιτακτική ανάγκη διατήρησης του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου στην Ιερισσό. Όπως επισημαίνουν οι φορείς, η μεταφορά του υποθηκοφυλακείου στον Πολυγύρο θα επιφορτίσει σημαντικά την καθημερινότητα της αγοράς στην περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής, με δεδομένη την μεγάλη απόσταση από την έδρα του Νομού και το χείριστο οδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν την παραμονή του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου στην έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, στην Ιερισσό.


Επισυνάπτεται η Επιστολή.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της παραμονής του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου στην Ιερισσό Χαλκιδικής.


Αθήνα, 4 Μαίου 2019


Η καταθέτουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page