top of page

Η κυβέρνηση μεθοδεύει κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μαρμαρά και Γαλάτιστα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ


K. Μάλαμα : Η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μαρμαρά και Γαλάτιστα Χαλκιδικής.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την κυβερνητική πρόθεση να κλείσει πολλά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από καταγγελίες, η διοίκηση των ΕΛΤΑ σκοπεύει να κλείσει τα υποκαταστήματα στον Άγιο Νικόλαο, στον Νέο Μάρμαρα και στη Γαλάτιστα. Η συγκεκριμένη απόφαση εναντιώνεται και στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και στο δημόσιο συμφέρον, αφού με τον τρόπο αυτό παραδίδεται η αγορά των ταχυμεταφορών και των δεμάτων σε ανταγωνιστικές εταιρίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η εν λόγω απόφαση δυσχεραίνει υπέρμετρα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται για χιλιόμετρα για να λάβουν δέματα ή για να διεκπεραιώσουν πληρωμές ή για να λάβουν συντάξεις κι επιδόματα. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα τον αρμόδιο Υπουργό να αναθεωρήσει άμεσα αυτή την απόφαση και να μην αφήσει ολόκληρες περιοχές της Χαλκιδικής αποκλεισμένες από το ταχυδρομικό έργο.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2021


Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Θέμα : Η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μαρμαρά και Γαλάτιστα Χαλκιδικής.


Η κυβέρνηση, δια μέσου της διοίκησης των ΕΛΤΑ, φαίνεται να έχει βάλει στόχο την πλήρη αποξήλωση του δικτύου των καταστημάτων της εταιρίας στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από καταγγελίες εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ της Χαλκιδικής, η διοίκηση τους σκοπεύει να κλείσει τα υποκαταστήματα στον Άγιο Νικόλαο, στον Νέο Μάρμαρα και στη Γαλάτιστα. Η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης εναντιώνεται και στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και στο δημόσιο συμφέρον, αφού με τον τρόπο αυτό παραδίδεται η αγορά των ταχυμεταφορών και των δεμάτων σε ανταγωνιστικές εταιρίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η συγκεκριμένη απόφαση δυσχεραίνει υπέρμετρα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται για χιλιόμετρα για να λάβουν δέματα ή για να διεκπεραιώσουν πληρωμές ή για να λάβουν συντάξεις κι επιδόματα.


Επειδή είναι απαράδεκτη η προσπάθεια διάλυσης των ΕΛΤΑ της Χαλκιδικής.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :


Είναι σε γνώση του ο σχεδιασμός για κατάργηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μάρμαρα και Γαλάτιστα Χαλκιδικής;


Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page