top of page

Ο αγώνας για τις Σκουριές μπαίνει σε μια νέα φάση, με αιχμή την διεκδίκηση της αλήθειας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Ο αγώνας για τις Σκουριές μπαίνει σε μια δυναμική νέα φάση, με αιχμή την διεκδίκηση της αλήθειας για τα οικονομικά της Eldorado.


Με αφορμή τις πρόσφατες θριαμβολογίες στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για την ανάπτυξη που θα υποτίθεται ότι θα έρθει στις Σκουριές, μέσα από το ανοιχτό όρυγμα και την όρεξη των τοπικών παραγόντων που συνδιαλέγονται με τα κόμματα των εξορύξεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) στη Χαλκιδική, εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.


Ζητάμε συγκεκριμένα δημόσια λογοδοσία για :


  1. Τις οικονομικές ζημίες που δηλώνει σταθερά η Ελληνικός Χρυσός, ενώ η μητρική της εταιρία διανέμει υπερκέρδη στον Καναδά.

  2. Τις διαδοχικές ζημιογόνες οικονομικές χρήσεις που έχει καταθέσει στους ισολογισμούς της η εταιρία τα τελευταία χρόνια, χωρίς να ενδιαφερθεί το δημόσιο για έλεγχο.

  3. Την διερεύνηση του θέματος τυχόν πρακτικών διάβρωσης της φορολογικής βάσης, μέσα από πρακτικές τριγωνικών συναλλαγών.

  4. Την δημοσιοποίηση του χαρτοφυλακίου των δανείων της Ελληνικός Χρυσός.

  5. Την διαχείριση των δαπανών της αυτοαποκαλούμενης “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” της εταιρίας.


Για εμάς καμία επένδυση δεν μπορεί να είναι εμβληματική, εάν δεν συνοδεύεται από διαχειριστική κι οικονομική διαφάνεια και να είναι όλοι τους σίγουροι ότι ο αγώνας για την βιώσιμη ανάπτυξη της Χαλκιδικής συνεχίζεται.

bottom of page