top of page

Να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά όλοι για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της Συκιάς.


Με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Σάββα Ιωάννη συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Δημήτρη Κόμνο, καθώς κι από τον Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα και τον Αντιδήμαρχο Σιθωνίας Βασίλη Ζήσιο. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η τακτοποίηση και χωροθέτηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής της Συκιάς και της Τορώνης, ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να επιβιώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.


Όπως τόνισε η Κυριακή Μάλαμα, η συγκεκριμένη σύσκεψη είχε ως στόχο να διερευνήσει την καλύτερη και ταχύτερη νομική λύση, για να χωροθετηθούν επιτέλους οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι, ώστε να μην εγκαταλείψουν τα κοπάδια τους. Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε ότι θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι, ο Δήμος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία στην βούληση στήριξης την κτηνοτροφία της Σιθωνίας με έργα.


Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά κι από αυτή τη σύσκεψη, κι εφόσον ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημερωθεί σε βάθος για το πρόβλημα, θα επανέλθει ώστε να δώσει μια οφειλόμενη απάντηση στους κτηνοτρόφους της Συκιάς. Για να γίνει ξεκάθαρο το ποιος ευθύνεται που δεν επιλύεται το πρόβλημα εδώ και χρόνια και να μην υπάρχει δικαιολογία κωλυσιεργίας για κανέναν.


bottom of page