top of page

Τι ακριβώς αφορά το “επιχειρηματικό σχέδιο” για το Ακροπόλ;




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ 


Κ. Μάλαμα : Τι ακριβώς αφορά το “επιχειρηματικό σχέδιο” για το Ακροπόλ; 


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την χορηγία 80.000 ευρώ για την εκπόνηση “επιχειρηματικού σχεδίου” για το Νομικό Πρόσωπο ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ.


Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το Ακροπόλ παραμένει ένα κλειστό κτίριο, παρόλο που από το 2020 η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού νομοθετούν με στόχο, υποτίθεται, την δημιουργία ενός κόμβου για τον σύγχρονο πολιτισμό.


Το θέμα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, με δεδομένο ότι νομοθετικές τροποποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, διοικήσεις διορίζονται, στόχοι ανακοινώνονται, όμως δεν υλοποιείται τίποτα, με αποτέλεσμα ο φορέας να έχει μηδενικό έργο και μηδενική αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό. 


Στο πλαίσιο αυτό, πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από την δωρεά του Οργανισμού Πολιτισμού κι Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ύψους 80.000 ευρώ για την “εκπόνηση Μελέτης ανάλυσης επιλογών και Επιχειρηματικού Σχεδίου (business plan) του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ”. (ΑΔΑ9ΞΟΧ46ΝΚΟΤ-ΑΝΗ).


Απαιτείται άμεση επεξήγηση του τι θα προλαμβάνει αυτή η μελέτη ανάλυσης επιλογών, γιατί είναι απαραίτητη για έναν φορέα που υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία στον καταστατικό νόμο του και τι ακριβώς θα εξετάζει το επιχειρηματικό σχέδιο, με δεδομένο ότι ο φορέας είναι μη κερδοσκοπικός. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης


ΕΡΩΤΗΣΗ 

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2024

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού 


Θέμα : Τι ακριβώς αφορά το “επιχειρηματικό σχέδιο” του Νομικού Προσώπου ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ;


Το ΑΚΡΟΠΟΛ παραμένει ένα κλειστό κτίριο, παρόλο που από το 2020 η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού νομοθετούν με στόχο, υποτίθεται, την δημιουργία ενός κόμβου για τον σύγχρονο πολιτισμό. Το θέμα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, με δεδομένο ότι νομοθετικές τροποποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, διοικήσεις διορίζονται, στόχοι ανακοινώνονται, όμως δεν υλοποιείται τίποτα, με αποτέλεσμα ο φορέας να έχει μηδενικό έργο και μηδενική αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό. 

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από την δωρεά του Οργανισμού Πολιτισμού κι Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ύψους 80.000 ευρώ για την “εκπόνηση Μελέτης ανάλυσης επιλογών και Επιχειρηματικού Σχεδίου (business plan) του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ”. (ΑΔΑ9ΞΟΧ46ΝΚΟΤ-ΑΝΗ). Απαιτείται άμεση επεξήγηση του τι θα προλαμβάνει αυτή η μελέτη ανάλυσης επιλογών, γιατί είναι απαραίτητη για έναν φορέα που υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία στον καταστατικό νόμο του και τι ακριβώς θα εξετάζει το επιχειρηματικό σχέδιο, με δεδομένο ότι ο φορέας είναι μη κερδοσκοπικός. 


Επειδή η δωρεά 80.000 για “επενδυτικό σχέδιο” στον φορέα ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΠ θα πρέπει επεξηγηθεί. 


Ερωτάται η κυρία Υπουργός : 


Τι ακριβώς αφορά η “μελέτη ανάλυσης επιλογών και επιχειρηματικού σχεδίου” για το ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ;


Η ερωτούσα βουλευτής 

Μάλαμα Κυριακή 

Comments


bottom of page