top of page

Να επιλυθούν άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες της Συκιάς.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Να επιλυθούν άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άδικα κι αναίτια εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στη Συκιά Χαλκιδικής.


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, για το ζήτημα της οριστικής επίλυσης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πάνω από 500 ιδιοκτήτες ακινήτων στη Συκιά, λόγω διαχρονικών παραλείψεων της διοίκησης. Η αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια της δημόσιας επιστολής του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Συκιάς “Καπετάν Χάψας”. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, με υπαιτιότητα της διοίκησης, δεν έχουν αποδοθεί οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα από το 1933. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αδιέξοδο το σύνολο της οικονομίας της περιοχής, ενώ είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της οριστικοποίησης του κτηματολογίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν νομοθετικά, ώστε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα και να αποδωθούν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας στους πολίτες που κατέχουν τα ακίνητα τοὺς εδώ και δεκαετίες.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς (κι επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του συλλόγου) :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :


- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

- Οικονομικών


Θέμα : Να επιλυθούν άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άδικα κι αναίτια εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στη Συκιά Χαλκιδικής.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 2.12.2020 Αίτηση Ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου Συκιάς Χαλκιδικής του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Συκιάς “Καπετάν Χάψας”, με την οποία ζητείται την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τις ιδιοκτησίες τους πεντακόσιοι και πλέον δημότες. Όπως επισημαίνεται στην αίτηση, με υπαιτιότητα της διοίκησης, δεν έχουν αποδοθεί οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα από το 1933. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αδιέξοδο το σύνολο της οικονομίας της περιοχής, ενώ είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της οριστικοποίησης του κτηματολογίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της τροποποίησης του ν. 4061/2012, ιδίως των άρθρων 22 και 23, ώστε να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή και της άμεσης παράτασης της προθεσμίας οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου για την περιοχή της Συκιάς Χαλκιδικής για άλλα δέκα χρόνια.


Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020


Η αιτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page