top of page

Παλεύουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Χαλκιδική.



Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η Χαλκιδική έμεινε πίσω. Με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης, έργα μικρά και μεγάλα βάλτωσαν, οι υποδομές δεν βελτιώθηκαν, ο τουρισμός δεν στηρίχθηκε, η πρωτογενής παραγωγή αφέθηκε στη μοίρα της, ο κόσμος της επιχειρηματικότητας και της εργασίας δεν βοηθήθηκε, για να ξεπεράσει τις σοβαρές κρίσεις που αντιμετωπίζει. Αυτά τα τέσσερα χρόνια πορεύτηκα με βασικό γνώμονα την παραγωγική αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση η οποία στηρίζεται στην μεθοδική καταγραφή των προβλημάτων, με εκατοντάδες επιτόπιες επισκέψεις, με την σε βάθος μελέτη των γραφειοκρατικών και θεσμικών ελλειμμάτων και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς συντελεστές.


Όλα αυτά τα προβλήματα τα έφερα στη Βουλή, με όλους τους τρόπους που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και ταυτόχρονα προσπάθησα να εδραιώσω μια νέα σχέση με τους πολίτες, μια σχέση άμεσης επικοινωνίας κι επαφής χρησιμοποιώντας τα νέα τεχνολογικά μέσα. Σε αυτή την τετραετία πραγματοποίησα πάνω από 400 επιτόπιες επισκέψεις και συσκέψεις σε ολόκληρη την Χαλκιδική. Κατέθεσα ή συνυπέγραψα πάνω από 3000 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και το κυριότερο, μαζί με την ομάδα μου, δημιουργήσαμε μια σημαντική βάση δεδομένων, σε σχέση με τα προβλήματα της Χαλκιδικής, αλλά και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή την δουλειά, με ευαισθησία, με αίσθημα καθήκοντος, αλλά και με την αντίστοιχη πίεση προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων καταφέραμε να αναδείξουμε προβλήματα και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε σοβαρά θέματα.


Στόχος μας για την επόμενη τετραετία, εφόσον, οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό υπόδειγμα για την Χαλκιδική. Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού. Να δουλέψουμε με μεθοδικότητα, ώστε η πραγματική οικονομία, οι άνθρωποι της παραγωγής, οι νέοι να έχουν μια καλύτερη προοπτική για το αύριο.


Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους έχουμε καταθέσει ήδη τα σχέδια μας. Ξεχωρίζουν τέσσερις βασικοί. Η δημιουργία υποδομών, η διάσωση κι ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η στήριξη του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους κι η βελτίωση της καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Θέλουμε η Χαλκιδική να είναι ασφαλής, με υποδομές πολιτικής προστασίας, με αναβάθμιση των υποδομών καθημερινότητας, με σχολεία, με δομές υγείας, θέλουμε ένα πλαίσιο πολιτικών που θα διασώσει και θα αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, αρχαία και νεότερη, θέλουμε να ξαναφτιάξουμε τις δομές του κοινωνικού κράτους που διαλύθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια και θέλουμε να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων με αναπηρία καλύτερη. Έχουμε σχέδιο, έχουμε στόχους, έχουμε εμπειρία. Δεσμευόμαστε για σκληρή δουλειά κι επαναλαμβάνουμε την δέσμευση μας για μία νέα σχέση με τους πολίτες, για μία αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες, για μία ειλικρινή σχέση με τους πολίτες. Καλούς μας αγώνες!


Κυριακή Μάλαμα

Υποψήφια βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

bottom of page