top of page

Επιδιώκουμε ένα διαφορετικό αύριο για τη Χαλκιδική.



Τα τέσσερα χρόνια που μας πέρασαν άφησαν πίσω τους βαθιές πληγές στη κοινωνία, από τη χειρότερη διακυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Η ελληνική περιφέρεια βίωσε την απαξίωση, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από μία κυβέρνηση που πολλαπλασίασε στο εσωτερικό τις δυσμενείς επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων. Η Χαλκιδική αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας διαχείρισης. Διάλυση της δημόσιας υγείας, διάλυση του κοινωνικού κράτους, απουσία μεγάλων και μικρότερων έργων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος, εγκατάλειψη του τουρισμού στη μοίρα του, ραγδαία επιδείνωση της θέσεων αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων.


Τους τελευταίους μήνες, δε, βιώνουμε την αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Η έξωση του ανάπηρου υπερήλικα από το σπίτι του, μετά από πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αλλά κι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της οινοποιίας Τσάνταλη, μετά από μήνες απλήρωτης εργασίας φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο της “ανάπτυξης” που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία για τη Χαλκιδική.


Εμείς θέλουμε αυτή η εικόνα να αλλάξει. Θέλουμε μια διαφορετική πορεία, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ανάγκες της κοινωνίας. Θα παλέψουμε για την στελέχωση των κενών στις δομές υγείας του Νομού και για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στις περιοχές που εμφανίζουν χρόνια εκπαιδευτικά κενά. Παράλληλα επιδιώκουμε την στελέχωση συνολικά των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών για να μπορεί να λειτουργεί η κοινωνία μέσα σε μια σύγχρονη καθημερινότητα.


Τα έργα υποδομής που βάλτωσαν αυτή την τετραετία πρέπει, επίσης, να ξεκινήσουν. Έργα πολιτικής προστασίας, έργα περιβαλλοντικής προστασίας, έργα ποιότητας ζωής, έργα ανάπτυξης που είναι κρίσιμα για την ζωή των πολιτών και των παραγωγικών φορέων πρέπει να βγουν επιτέλους από το συρτάρι. Η οικονομία του Νομού πρέπει στηριχτεί με παρεμβάσεις και μέτρα που θα διασφαλίσουν μια διατηρήσιμη ανάπτυξη.


Υπάρχουν, όμως και κάποιοι συμπολίτες μας που βίωσαν ακόμα πιο σκληρά την κυβερνητική αναλγησία στη Χαλκιδική, οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Αυτά τα χρόνια είδαν την γραφειοκρατία να διογκώνεται, αδικίες να συνεχίζονται, υποδομές να απουσιάζουν και το πλέγμα πολιτικών προστασίας να ξηλώνεται. Για εμάς αυτοί οι συμπολίτες μας πρέπει να στηριχτούν με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία δομών, η ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, η στήριξη των συλλογικών φορέων του αναπηρικού κινήματος της Χαλκιδικής, η ενίσχυση των δυνατοτήτων παρέμβασης και ένα καλύτερο αύριο, μια πιο ανθρώπινη προοπτική για την ζωή των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Για να γίνουν όλοι αυτοί οι στόχοι πραγματικότητα, για να μπορέσει η κοινωνία της Χαλκιδικής να έχει το μέλλον που της αξίζει, για μία νέα σχέση με την πολιτική καλούμαστε όλοι να δώσουμε την μεγάλη μάχη της 21ης Μαΐου. Για να γίνει το σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού” πράξη!

Άρθρο δημοσιευμένο στο Έθνος:


bottom of page