top of page

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πιο δυνατή φωνή διεκδίκησης για την Χαλκιδική.



Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου πρέπει να αποτιμηθεί αυστηρά, αλλά νηφάλια και ψύχραιμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του μέχρι σήμερα δεν αναμείχθηκε σε σκάνδαλα, σε κατάχρηση εξουσίας, σε πελατειακές σχέσεις. Η πορεία κι οι επιλογές μας κρίθηκαν και τώρα ήρθε η ώρα κομβικών αποφάσεων και για εμάς, αλλά και για την κοινωνία. Στο Νομό μας, στη Χαλκιδική, τα τελευταία τέσσερα χρόνια παλέψαμε για ένα νέο υπόδειγμα σχέσης με τους πολίτες και για ένα νέο ήθος πολιτικής. Οι πολίτες της Χαλκιδικής αναγνώρισαν αυτή την προσπάθεια, αλλά ταυτόχρονα αποδοκίμασαν και μια σειρά από επιλογές του κόμματος μας και σε πολιτικό και σε οργανωτικό επίπεδο.


Σήμερα ξεκινάει ένας νέο πολιτικός κύκλος με τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα επισφραγίσουν τις αποφάσεις των πολιτών για τον τρόπο που θα πορευτούμε και κεντρικά και στο επίπεδο της περιοχής μας. Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό του, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η φωνή μας στη Βουλή. Η κοινωνία μας ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα. Οι κοινωνικές δομές στον Νομό μας είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένες, η εκπαίδευση, η υγεία το κοινωνικό κράτος βρίσκονται στα όρια τους στη Χαλκιδική. Οι υποδομές μας δεν επαρκούν, η οικονομία μας έχει ανάγκη από σημαντικές παρεμβάσεις, από έργα, από βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Αυτές τις διεκδικήσεις, εμείς, θα τις φέρνουμε καθημερινά και με επίταση στα κέντρα των αποφάσεων. Θα συνεχίσουμε στη νέα μας θητεία την σκληρή αντιπολιτευτική δουλειά που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Όμως, οι δυνατότητες παρέμβασής μας θα πολλαπλασιάζονται όσο πιο ισχυρή θα είναι η πολιτική νομιμοποίηση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες. Με δυνατό ΣΥΡΙΖΑ η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά και στεντόρεια. Θα έχουμε καλύτερες δυνατότητες διεκδίκησης για να υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας μας, για να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα χωριά μας, για να μην αισθάνονται ανεξέλεγκτοι όλοι εκείνοι που με την διαχείριση τους ζημίωσαν τη Χαλκιδική, για να μπορούμε να διεκδικούμε έργα με περισσότερη δύναμη.


Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα της συσπείρωσης μας. Καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε την επικείμενη εκλογική μάχη με αυταπάρνηση και με εποικοδομητική σκέψη. Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, όπως κάναμε πάντα κι όπως οφείλουμε να κάνουμε. Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο και θα παλέψουμε για να μπορεί η φωνή της κοινωνίας να φτάνει ισχυρή εκεί όπου πρέπει.


Κυριακή Μάλαμα

Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

bottom of page