top of page

Απαράδεκτοι σχεδιασμοί για κατάργηση του υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι.


Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το θέμα της κατάργησης του τραπεζικού υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί πολύ σημαντικές ανάγκες, σε μία περιοχή που ταλαιπωρείται από δύσβατο οδικό δίκτυο. Την ίδια στιγμή, οι πάσης φύσεως διατραπεζικές συναλλαγές χρεώνονται πλέον με υπέρογκες χρεώσεις και παρά τις υποτιθέμενες αντιδράσεις του αρμοδίου Υπουργού, οι τράπεζες αντί να μειώνουν τα κόστη των τραπεζικών τους υπηρεσιών επιβαρρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Κατά συνέπεια, εάν καταργηθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, οι πολίτες κι οι επιχειρηματίες που συναλλάσοντα με τη συγκεκριμένη τράπεζα θα υφύστανται, είτε την ταλαιπωρία μακρινών μετακινήσεων, είτε χρεώσεις από 2,5 ευρώ και άνω για κάθε συναλλαγή τους μέσω άλλης τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα ζητεί την ακύρωση κάθε σχεδιασμού κατάργησης του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, για να μην διαταρραχθεί η οικονομική καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :


ΕΡΩΤΗΣΗ


Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2020


Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων.

Θέμα : Απαράδεκτοι σχεδιασμοί για κατάργηση του υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι Χαλκιδκής.


Την ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν τις χρεώσεις τους σε όλες τις τραπεζικές τους υπηρεσίες προς τους πολίτες κι εν όσω το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας δεν διασφαλίζει την προστασία των πελατών τους από καταχρηστικές πρακτικές, η Eurobank σχεδιάζει την κατάργηση του υποκαταστήματός της στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Μία τέτοια απόφαση θα δυσχεράνει ιδιαίτερα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών ολόκληρης της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει άλλο τραπεζικό κατάστημα σε ένα πολύ μεγάλο εύρος απόστασης δύσβατου ορεινού οδικού δικτύου. Στην απόφαση αντιτίθενται έντονα οι πολίτες της περιοχής, οι επιχειρηματίες κι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς ένας τέτοιος σχεδιασμός θα οδηγήσει στην απομόνωση του χωριού και θα αποτελέσει τροχοπέδη για την τοπική οικονομία.


Επειδή είναι απαράδεκτο οι τράπεζες να επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τους πολίτες και να τους αποστερούν βασικές υπηρεσίες τραπεζικής.


Επειδή η κυβέρνηση οφείλει να θέτει κανόνες στην λειτουργία της τραπεζικής αγοράς και να μην επιτρέπει καταχρηστικές πρακτικές.


Επειδή η ορεινή Χαλκιδική έχει ανάγκη από στήριξη των δομών εξυπηρέτησης του πολίτη που υπάρχουν εκεί.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :


Δεσμεύεται για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριακή Μάλαμα

Νικόλαος Παππάς

Comments


bottom of page