top of page

Οι εκλογές αυτές έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα για το μέλλον της κτηνοτροφίας.




Κ. Μάλαμα - Δ. Κόμνος : Οι εκλογές αυτές έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα για το μέλλον της κτηνοτροφίας.


Με τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής Δημήτρη Κόμνο συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα στο πλαίσιο της καμπάνιας #ανοίγουμε_την_ατζέντα. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα κρίσιμα ζητήματα της κτηνοτροφίας, οι προοπτικές της, αλλά και οι αγώνες που θα πρέπει να δοθούν για να υπάρχει μέλλον για τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Η συζήτηση έλαβε χώρα στην Ιερισσό.


Ο Δημήτρης Κόμνος υπογράμμισε ότι τα τέσσερα χρόνια που μας πέρασαν, λειτούργησαν κυριολεκτικά σαν οδοστρωτήρας στην Ελληνική κτηνοτροφία, με πάρα πολλούς κτηνοτρόφους να έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα κι άλλους τόσους που δίνουν καθημερινή μάχη για την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους. Οι αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με την κυβερνητική αδιαφορία για την θεσμική θωράκιση της ελληνικής κτηνοτροφίας έχουν οδηγήσει τον κρίσιμο αυτό κλάδο σε παραγωγικό αδιέξοδο. “Τα προβλήματα επιτείνονται από την διάλυση του πλαισίου του ελέγχου για τις ελληνοποιήσεις, αλλά κι από την αδιαφορία για δομικά ζητήματα της κτηνοτροφίας, όπως η χωροθέτηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα εδώ στη Χαλκιδική”.


Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, τόνισε ότι ο αγώνας για τον κτηνοτρόφο είναι αγώνας για την διατροφική ασφάλεια της κοινωνίας κι αγώνας για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη. “Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μάχες, δίπλα και πλάι στον κτηνοτρόφο της Χαλκιδικής, για να μπορέσει να συνεχίσει στο επάγγελμα, για να μην ερημώσουν τα λιβάδια και τα βουνά μας. Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε, στην κυριολεξία, στον κτηνοτρόφο κι έκλεισε το μάτι στους μεγάλους της αγρο-βιομηχανίας, χωρίς να ενδιαφέρεται για την μοναδικότητα του ελληνικού κτηνοτροφικού προϊόντος. Αυτός ο αγώνας για εμάς αποκτάει υπαρξιακό χαρακτήρα για τα επόμενα χρόνια”.

bottom of page