top of page

Δικαιολογημένες οι ανησυχίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας για το Αριστοτελικό Κέντρο.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κ. Μάλαμα : Δικαιολογημένες οι ανησυχίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας για τις καθυστερήσεις σε σχέση με το Διεθνές Αριστοτελικό Κέντρο.


Σε ευρεία σύσκεψη εργασίας με κατοίκους της Ολυμπιάδας συμμετείχε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο τις ανησυχητικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία δύο χρόνια στην ωρίμανση του φακέλου του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου “Αριστοτέλειος Πολιτεία”, εκπρόσωποι των “Ενεργών Πολιτών της Ολυμπιάδας”, εκπρόσωποι της “Ομάδας αυτοοργάνωσης Κοινότητας Ολυμπιάδας”, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της περιοχής, καθώς και πολίτες της Ολυμπιάδας.


Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι, εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος Αριστοτέλη δεν έχει προχωρήσει επί της ουσίας τον φάκελο, δεν έχει ανακοινώσει έναν οδικό χάρτη δράσης για το θέμα, ενώ δεν εμβαθύνει στις απαραίτητες διαδικασίες, όπως αυτές είχαν οριοθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι πολίτες εξέφρασαν την πολύ μεγάλη ανησυχία τους για την μη ανάπτυξη της Ολυμπιάδας και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου που συνδέεται με τον Αριστοτέλη, ενώ δημιουργούνται συνεχώς προσχώματα και γραφειοκρατικά κωλύματα για να μην προχωρήσει επί της ουσίας η δημιουργία του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου.


Η Κυριακή Μάλαμα κατέγραψε με πολύ μεγάλη προσοχή όλες τις επισημάνσεις των πολιτών και των φορέων, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της και την στήριξη της για την δημιουργία του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου και δεσμεύτηκε να θέσει τα ζητήματα που αναδείχτηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ταυτόχρονα να συναντηθεί άμεσα και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία, όπως προβλέπεται από τις σχετικές συμφωνίες και στην βάση της αξιοποίησης των όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την κατάρτιση και την ωρίμανση του σχετικού φακέλου.

bottom of page